Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tvrde da su se koristile šipke

Srbi sazvali izvanrednu konferenciju zbog napada u Splitu, HVS i HOO najoštrije osudili izgred

Osude incidenta stigle su i s hrvatske i srpske strane.

Čelnici Vaterpolo saveza Srbije i direktor Crvene Zvezde Igor Milojević sazvali su izvanrednu konferenciju za medije zbog napada na srpske vaterpoliste u Splitu. Direktor Zvezde tom je prilikom iznio neslužbene i još nepoznate detalje.

''Ono što sam čuo, a trudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije, najnormalnije su sjedili kada je konobar video obilježja ispod jakne, počeo je raspravljati s njima, a Zvezdini vaterpolisti mu objasnili da to nema nikakve veze jer su došli da odigraju utakmicu.

Potom su pokušali promijeniti kafić zbog neugodne situacije, i tada se pojavila određena grupa huligana sa šipkama, napala Maksimovića, Vasića i Kralja koji je dobio više udaraca u glavu. Vasić je dobio nekoliko udaraca s leđa šakom, nisu mu dali ni da se brani kao čovjek.

Ima vidljive čvoruge na glavi, ali nema veće povrede. Maksimović je dobio štangu u nogu, a pobjegao je trčeći kilometar. Nemam službene podatke, ali znam da su bili noževi i drvene motke, a huligani su im pretili klanjem. Kralj ima jake bolove u vratu i ukočen je od tog silnog 'cimanja''', rekao je direktor Crvene zvezde i dodao da zahvaljuje građanima koji su pomogli igračima te da hrvatski vaterpolisti nisu imali takvih problema u Srbiji.

Iz policije su poručili da tragaju za napadačima te utvrđuju okolnosti i detalje napada. Incident je osudio i trener splitskog Mornara Zdeslav Vrdoljak.

''Mislim da to nikakve veze sa sportom nema, sramota je što se dogodilo u mom gradu, žalosti me što se to dogodilo u mojem sportu vaterpolu, žalostan sam i tužan", rekao je.

HVS i HOO najoštrije osudili izgred u Splitu

Izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) Perica Bukić i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša najoštrije su osudili izgred koji se dogodio u subotu poslijepodne na splitskog Rivi gdje su napadnuta trojica vaterpolista Crvene zvezde.

“Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza, te u svoje osobno ime, najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv. U Regionalnoj vaterpolskoj ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo natjecanje nikada nismo imali nikakve izgrede, napade na sportaše ili njihov stožer.

Uostalom, i ovaj napad se dogodio izvan ikakve moguće ovlasti tijela ovog natjecanja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru u gradu, daleko od sportskog borilišta i u slobodno vrijeme sportaša. Ono čemu se iskreno i duboko nadam je da ovaj izgred neće utjecati na dosad iznimno korektne odnose između svih sudionika Regionalne lige, svih klubova i saveza, kao i na sam projekt zajedničkog sportskog natjecanja koji se dosad pokazao vrlo uspješnim za sve njegove dionike.

S druge strane, ovo što se dogodilo nikako niti mi u vaterpolskoj zajednici ne smijemo podcijeniti, te i nas obvezuje napraviti sa svoje strane dodatan napor da se ovakvo što više nikad i nigdje ne ponovi”, izjavio je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

“U ime Hrvatskog olimpijskog odbora i cjelokupne hrvatske sportske obitelji najoštrije osuđujem ovaj huliganski čin koji sa sportom nema nikakve veze. Napad na sportaše iz druge države, koji su samo došli na izvršavanje klupskih obveza, nikako ne ide u istu rečenicu sa Splitom kojeg nazivamo i 'najsportskijim gradom na svijetu'.

Krajnje je vrijeme da nadležne državne službe i institucije počnu rigorozno provoditi zakonske akte protiv huliganizma u sportu i oko sporta jer ovakvi ispadi bacaju ogromnu mrlju na Hrvatsku kao svjetski prepoznatljivu sportsku i turističku destinaciju”, stoji u priopćenju Hrvatskog olimpijskog odbora.

Vaterpolisti Crvene zvezde su u šetnju Rivom krenuli u trenirkama s klupskim obilježjem što je zasmetalo lokalnim mladićima koji su ih napali. Najteže je prošao vratar Aleksandro Kralj koji je nakon udarca u glavu, kako bi se spasio daljnjih batina, skočio u more.

Zbog tog incidenta otkazana je utakmica između Mornara BS i Crvene zvezde, koja se trebala igrati u 20.30.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider