Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"obrana vrhunska, ali..."

Tucak brutalno iskren nakon poraza: "S ovakvim napadom ne bismo dobili ni Paragvaj"

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je u polufinalu Svjetskog prvenstva od Španjolske i neće obraniti naslov prvaka.

Ivica Tucak (Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL)

U jednoj od najlošijih napadačkih izdanja u mandatu izbornika Ivice Tucka Hrvatska je poražena u polufinalu Svjetskog prvenstva od Španjolske sa 6:5.

U prve tri četvrtine Barakude su zabile samo dva gola, a onda su u posljednjoj, u samoj završnici, postigli tri gola. Ivica Tucak nije želio ništa oduzimati Španjolcima, ali je zato bio vrlo oštar prema svojima za prezentaciju u napadu.

"Izgubili smo zasluženo jer ništa u napadu nije funkcioniralo. Ne znam čemu taj strah, šutirali smo katastrofalno, čak i iz izrađenih akcija. Možda je bio loš dan jer je obrana bila fenomenalna, no s ovakvim napadom ne bismo dobili ni Paragvaj. No to je sport, moramo se okrenuti borbi za broncu", kazao je izbornik Ivica Tucak u izjavi za HTV.

"Španjolci nas ničime nisu iznenadili, možda je ovo bio samo jedan loš dan, ali moramo napraviti analizu kako bismo vidjeli zašto nam se ovo dogodilo. Sada se moramo dignuti i uzeti medalju. Ne možemo uvijek biti prvi", rekao je Tucak pa zaključio.

"Ponekad treba pružiti ruku protivniku i priznati da je bio bolji. Danas je Španjolska bila bolja, a ja sam na svoje igrače ponosan, kako nakon pobjede tako i nakon poraza".

I kapetan reprezentacije Andro Bušlje slaže se s izbornikom.

"Mi smo danas odigrali najlošiju utakmicu na ovom turniru i to onda kada je najviše trebalo. Nažalost nismo uzeli 'vizu' za Tokio, to ćemo morati uraditi na nekom od kvalifikacijskih turnira, ali sada se moramo okrenuti utakmici za broncu i tu pobijediti jer svaka medalja na velikom natjecanju je uspjeh".

Hrvatska će u subotu igrati za broncu protiv poraženog iz dvoboja Mađarske i Italije. Ako osvoji broncu, bit će to sedmo uzastopno hrvatsko odličje na svjetskim prvenstvima.

gol expired Hrvatska teže od očekivanog do polufinala SP-a, tamo nas ipak ne čeka Srbija! divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider