Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najbrojnija klasa

Ivica Kostelić nadmašio sva očekivanja: Poznatu utrku preko Atlantika završio na respektabilnom mjestu

Utrka se od 1993. godine tradicionalno jedri od Francuske do Južne Amerike, rutama trgovaca kavom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski skijaš u povijesti Ivica Kostelić zajedno sa francuskim partnerom Callisteom Antoineom na jedrilici Croatia Full of Life zauzeo je 17. mjesto na transatlantskoj regati dvojaca Transat Jacques Vabre.

Natjecanje od Le Havrea u Normandiji do Martiniquea Kostelić i Antoine su prošli za 22 dana, 14 sati, 29 minuta i 51 sekundu.

Slavili su Francuz Antoine Carpentier i Španjolac Pablo Del Arco s jedrilicom Redman koji su do cilja jedrili 21 dan, 22 sata, 33 minute i 30 sekundi. Drugi su bili Švicarci Valentin Gautier i Simon Koster 21 dan, 23 sata, 37 minuta i 38 sekundi), dok je treće mjesto zauzela francuska posada Cedric Chateau - Jeremie Mion (22 dana, 11 minuta i 53 sekunde).

Ivica i Antoine su jedrili u najbrojnijoj klasi 40 s jedrilicama do 12 metara dužine, u kojoj je startalo 45 brodova, a u ukupno četiri klase iz Le Havrea je krenulo 79 brodova.

Svaka klasa je imaju svoju rutu, a za one brže brodove ruta je i bila duža kako bi sve klase došle na Martinique u slično vrijeme.

Utrka se od 1993. godine tradicionalno jedri od Francuske do Južne Amerike, rutama trgovaca kavom, i sponzorira je istoimeni francuski prerađivač kave.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider