Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Ivica Kostelić se bavi profesionalnim jedrenjem, drži respektabilno mjesto u utrci

Kostelić je jedno vrijeme bio čak peti u poretku klase.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski skijaš u povijesti Ivica Kostelić zajedno sa francuskim partnerom Callisteom Antoineom na jedrilici Croatia Full of Life nalazi se usred Atlantika, na 15. mjestu jedriličarske utrke dvojaca Transat Jacques Vabre.

Kostelića i Antoinea dijeli još oko 3000 nautičkih milja do cilja u karipskom otoku Martiniqe, a prošlo je osam dana otkad su napustili luku Le Havrea u Normandiji.
Ivica jedri u najbrojnijoj klasi 40 s jedrilicama do 12 metara dužine, u kojoj je startalo 45 brodova, a u ukupno četiri klase iz Le Havrea je krenulo 79 brodova. Svaka klasa imaju svoju rutu, a za one brže brodove ruta je i duža kako bi sve klase došle na Martinique u slično vrijeme.

gol expired Odbio je Vatrene, danas vrijedi 50 milijuna eura i "ne skida" se iz hrvatskog dresa divider

Kostelić je jedno vrijeme bio čak peti u poretku klase, a sada zaostaje 160 milja za vodećim Redmanom na ruti između Kanara i Azora, dok u ukupnom poretku vodi 32-metarski trimaran Edmond de Rothschild.

gol expired VIDEO Ukrajinski komentator koji slavi hrvatsko rušenje Rusije najbolje je što ćete danas čuti divider

Utrku se od 1993. godine tradicionalno jedri od Francuske do Južne Amerike, rutama trgovaca kavom, i sponzorira ju istoimeni francuski prerađivač kave.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider