Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Ivica Kostelić se bavi profesionalnim jedrenjem, drži respektabilno mjesto u utrci

Kostelić je jedno vrijeme bio čak peti u poretku klase.

Ivica Kostelić (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Najbolji hrvatski skijaš u povijesti Ivica Kostelić zajedno sa francuskim partnerom Callisteom Antoineom na jedrilici Croatia Full of Life nalazi se usred Atlantika, na 15. mjestu jedriličarske utrke dvojaca Transat Jacques Vabre.

Kostelića i Antoinea dijeli još oko 3000 nautičkih milja do cilja u karipskom otoku Martiniqe, a prošlo je osam dana otkad su napustili luku Le Havrea u Normandiji.
Ivica jedri u najbrojnijoj klasi 40 s jedrilicama do 12 metara dužine, u kojoj je startalo 45 brodova, a u ukupno četiri klase iz Le Havrea je krenulo 79 brodova. Svaka klasa imaju svoju rutu, a za one brže brodove ruta je i duža kako bi sve klase došle na Martinique u slično vrijeme.

Christian Pulišić Odbio je Vatrene, danas vrijedi 50 milijuna eura i "ne skida" se iz hrvatskog dresa divider

Kostelić je jedno vrijeme bio čak peti u poretku klase, a sada zaostaje 160 milja za vodećim Redmanom na ruti između Kanara i Azora, dok u ukupnom poretku vodi 32-metarski trimaran Edmond de Rothschild.

Hrvatska - Rusija VIDEO Ukrajinski komentator koji slavi hrvatsko rušenje Rusije najbolje je što ćete danas čuti divider

Utrku se od 1993. godine tradicionalno jedri od Francuske do Južne Amerike, rutama trgovaca kavom, i sponzorira ju istoimeni francuski prerađivač kave.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider