Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Ostali sportovi
svaka joj čast

Čudu hrvatske atletike naklonila se i slavna Srpkinja, ispisala je povijest kraljice sportova

Jana Koščak prava je senzacija europske atletike, a čestitala joj je i Ivana Vuleta Španović.

Galerija Ivana Španović za Janu Koščak Jana Koščak i Ivana Španović Ivana Španović (Foto: AFP) Ivana Španović

Ima tek 16 godina i već je mnogi s pravom nazivaju čudom hrvatske atletike. Riječ je o Jani Koščak, mladoj Hrvatici koja je jučer osvojila naslov europske prvakinje u sedmoboju.

I oni koji površno prate atletiku znaju koliko je teško doći do medalje u sedmoboju, a Jana je to uspjela i usto ispisala povijest juniorskih natjecanja.

Na europskoj smotri u Jeruzalemu 16-godišnja Varaždinka postavila je rekord u broju osvojenih bodova u sedmoboju za atletičarke do 18 godina. Ukupno je osvojila 6106 bodova i tako za 312 bodova nadmašila prvu pratiteljicu iz Mađarske, Saroltu Kriszt.

Koščak je dobila i brojne pohvale iz svijeta atletike, a zbog jedne je sigurno ponosna. Na Instagramu joj se naklonila i Ivana Vuleta Španović, 32-godišnja Srpkinja koja iza sebe ima brojne medalje u skoku u dalj i velika je svjetska zvijezda u svojem sportu.

Ivana Španović za Janu Koščak Ivana Španović za Janu Koščak (Foto: Instagram/Screenshot)

Jana je izvela nešto što se rijetko viđa u atletici. Prvo je imala najbrže vrijeme u utrci na 100 metara na preponama, 13:64, a nakon toga zasjala je u drugoj disciplini, skoku u vis.

Brzo je postavila najbolji rezultat sezone, preskočila je 178 centimetara, a onda još tri puta rušila rekord. Zaustavila se na sjajnih 187 centimetara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider