Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mnogi su se bunili...

Dugo se o tome pričalo, a sad je i potvrđeno: Ova odbojkašica zapravo je - muškarac

Suparnice su često nemoćno promatrale kako dominira protiv njih na utakmicama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Godinu dana nakon što se povukla iz reprezentacije Indonezije, tamošnja odbojkaška zvijezda Aprilia Manganang objavila je kako je - muškarac.

Ova 28-godišnjakinja završila je s odbojkom prošle godine i priključila se indonezijskoj vojsci, gdje su stvari izašle na vidjelo.

Urološki i hormonalni testovi na jednom liječničkom pregledu potvrdili su da je Aprilia zapravo muškarac, a načelnik vojske Andika Perkasa otkrio je detalje:

"Aprilia nikad nije bila transrodna osoba, nego je muškarac od rođenja, ali je doživjela medicinski poremećaj zvan hipospadija. To je genitalna deformacija koju su doživjele muške bebe."

Na konferenciji za medije Aprilia Manganang se obratila javnosti:

"Ovo je trenutak koji sam čekao i vrlo sam sretan. Hvalite Gospodina Isusa, zahvalan sam Bogu."

Filipinke su tražile da se provede rodni test

Aprilijin rodni status već je dugo bio tema brojnih rasprava. Suparnice su neprestano propitkivale njezin spol jer je na odbojkaškim utakmicama udarala loptu iznimno snažno i često bila nezaustavljiva.

Prije šest godina reprezentacija Filipina pozvala je organizatore jednog natjecanja da provedu rodni test, ali njihova je žalba odbijena, a Aprilia je tad inzistirala da je ona ženskog spola.

Ovo otkriće razbjesnilo je i neke druge reprezentacije koje sad pozivaju međunarodne odbojkaške vlasti da zabrane nastupe reprezentaciji Indonezije, koja je godinama imala korist od nepravedne prednosti s biološkim muškarcem koji se natjecao protiv žena.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider