Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Po vizu za Tokio

Stigla i službena potvrda, dilema više nema: Evo gdje će Kauboji uskoro u akciju

Za turnir broj 1, koji se trebao održati u Trondheimu, IHF traži novog domaćina.

Hrvatski rukometaši (Foto: Slavko Midžor/Pixsell)

Međunarodna rukometna federacija (IHF) potvrdila je da će se kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine, u ženskoj i muškoj konkurenciji održati kao što je i planirano.

To znači da će hrvatska reprezentacija olimpijsku vizu tražiti na turniru u Montpellieru, na kojem će nastupati i Francuska, Portugal i Tunis.

Turnir će se igrati od 12. do 14. ožujka ove godine, kao što je i planirano. IHF je tako demantirao medijska nagađanja da bi se turnir mogao otkazati ili da će mu Hrvatska biti domaćin.

Kvalifikacijski turnir kojem je domaćin Njemačka, gdje će se za olimpijske vize boriti domaćin, Slovenija, Švedska i Alžir, također će se održati kako je i planirano, a igrat će se u Berlinu.

Alfredo Quintana Novi šok u svijetu rukometa: Portugalski reprezentativac pretrpio srčani udar, liječnici mu se bore za život! divider

Za turnir broj 1, koji se trebao održati u Trondheimu, IHF traži novog domaćina. Naime, zbog iznimno strogih epidemioloških mjera norveških vlasti zaključeno je da se taj turnir ne može organizirati u toj zemlji. Podsjećamo, na njemu nastupaju reprezentacije Norveške, Brazila, Čilea i Južne Koreje. Odluka o novom domaćinu trebala bi se donijeti vrlo skoro.

Sva tri olimpijska kvalifikacijska turnira rukometašica kojima su domaćini Španjolska, Mađarska i Crna Gora, a na kojima se traži šest viza za Tokio, igraju se od 19. do 21. ožujka, kako je i planirano.

Otkazana mnoga SP u mlađim kategorijama

IHF je donio odluku i da se Svjetsko juniorsko prvenstvo rukometašica (U20) otkazuje. SP se trebao održati od 1. do 13. srpnja prošle godine u Rumunjskoj, no termin je pomaknut za prosinac prošle godine. Kako natjecanje niti tada nije održano, IHF je donio odluku o otkazivanju.

Otkazano je i Svjetsko kadetsko prvenstvo rukometašica (U18), koje se trebalo održati prošle godine u Kini, pa je potom dodijeljeno Hrvatskoj.

Neće biti ni Svjetskog prvenstva juniora (U21) i kadeta (U18).

Otkazana su i Svjetska prvenstva rukometašica i rukometaša na pijesku, koja su se trebala održati od 30. lipnja, do 5. srpnja u Italiji.

SP rukometašica u Španjolskoj

Svjetsko mlađe kadetsko prvenstvo (U17) rukometašica i rukometaša na pijesku, koje se trebalo održati u Portugalu prebacuje se na 2022. godinu.

Svjetsko seniorsko prvenstvo rukometašica kojem je domaćin Španjolska od 1. do 19. prosinca ove godine održat će se kako je i planirano. Podsjećamo, Hrvatska je izborila izravni odlazak na to natjecanje osvajanjem brončane medalje na Europskom prvenstvu 2020. godine u Danskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider