Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izbornik na mukama

Puno problema za hrvatsku rukometnu reprezentaciju: "Tražimo igrače koji mogu igrati u oba smjera"

Izbornik Horvat još ranije je odlučio dati poštedu Duvnjaku, Musi, Karačiću i Šegi, a u posljednji trenutak ostao je bez još nekoliko provjerenih igrača koji su trebali preuzeti njihove uloge, no morali su otkazati ili zbog koronavirusa ili zbog ozljeda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju u četiri dana, od srijede do subote, očekuju čak tri utakmice EHF EURO Cupa, dvije protiv Slovačke u Varaždinu i jedna protiv Mađarske u Veszpremu, a izbornik Hrvoje Horvat za ovu je akciju odlučio dati poštedu najiskusnijima te provjeriti igrače koji tek trebaju stasati.

Izbornik Horvat još ranije je odlučio dati poštedu Duvnjaku, Musi, Karačiću i Šegi, a u posljednji trenutak ostao je bez još nekoliko provjerenih igrača koji su trebali preuzeti njihove uloge, no morali su otkazati ili zbog koronavirusa ili zbog ozljeda. Tako su od udarnih snaga ostali tek Ivan Pešić, Ivan Čupić, Domagoj Pavlović, Luka Šebetić i Vlado Matanović.

"Tražimo igrače koji mogu igrati u oba smjera jer smo procijenili da nam je veliki problem stalno raditi izmjene obrana-napad. Nažalost, otkazivanja zbog ozljeda su nas poremetila. Prvenstveno ćemo tražiti kružne napadače i vidjeti koliko oni mogu ispoštovati taj kriterij. Mladim igračima treba davati šansu, treba širiti bazu, provjeravati ih i učiti kako se nosi dres hrvatske reprezentacije. Ovo je idealno okupljanje i idealni protivnici za baš tako nešto", rekao je Horvat te se osvrnuo i na igru Slovačke:

"To je momčad koja je već duže vrijeme na okupu. Sigurno imaju velike ambicije jer je sljedeće Europsko prvenstvo upravo u Slovačkoj. To je ozbiljna ekipa s tvrdom, teškaškom 6-0 obranom i sigurno će predstavljati veliki izazov za našu pomlađenu reprezentaciju".

Jedan od iskusnijih igrača u reprezentaciji koja će nastupiti ovoga tjedna je srednji vanjski Domagoj Pavlović.

"Pokazat ćemo kako možemo biti nositelji reprezentacije jednoga dana. Nemamo puno vremena isprobavati nekakve taktičke varijante, igrat ćemo isto kao i prije", kratak je bio u najavi Pavlović.
Među mlađim igračima koji će dobiti priliku u ovoj akciji je i donedavni junior Fran Mileta.

"Dugo se nisam vidio sa svojim suigračima iz juniorske reprezentacije tako da nam je ovo okupljanje dobro došlo. Naravno, tu je i spoj sa starijim i iskusnijim igračima tako da se nadamo da će to biti dobitna kombinacija", poručio je Mileta.

Slovačka je do sada u EHF EURO Cupu odigrala tri susreta i doživjela tri poraza. Protiv Španjolske je na svom terenu izgubila 18-30, dok je dva puta izgubila i od - 15-30 i 26-36. Sva tri susreta igrali su u četiri dana, a kako nemaju preveliki izbor vrhunskih igrača, ne trebaju čuditi tako visoki porazi. Izbornik Peter Kukučka u Hrvatsku dovodi 18 igrača. Većina njih igra u inozemstvu.

Vratari su Teodor Paul (USAM Nimes) i Marian Žernovič (FTE Budapest). Sva tri kružna napadača također igraju vani. Najpoznatiji je Dominik Kalafut, inače član bundesligaša HSG Nordhorna. Slična je situacija i s krilima odnosno vanjskim igračima. Među njima treba svakako izdvojiti Lukaša Urbana (Chartres Metropole Handball) i Lubomira Duriša koji igra u mađarskom HE-Do B. Braunu Gyongyosu.

Zanimljivo je spomenuti da je od igrača iz najboljeg slovačkog kluba Tatran Prešova, koji trenira naš bivši izbornik Slavko Goluža, na popisu samo Tomaš Rečičar. Bio bi tu sigurno Oliver Rabek, ali je slovački izbornik odlučio isprobati neke druge snage.

Prvi susret protiv Slovačke u kojemu će Slovačka biti službeno domaćin igra se u srijedu 19 sati u varaždinskoj Areni, a dan kasnije na istom mjestu Hrvatska će biti domaćin od 18 sati.

Uoči tri susreta koje će igrati ovoga tjedna Hrvatska je druga na ljestvici EURO Cupa s četiri boda iz dva nastupa. Na vrhu je Mađarska sa šest bodova iz četiri dvoboja, slijede Španjolska s dva boda i Slovačka bez bodova, a obje te reprezentacije odigrale su po tri dvoboja.

Nakon što odigra ova tri susreta Hrvatskoj će preostati još gostovanje u Španjolskoj za koje još nije određen termin odigravanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider