Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Tužni smo"

Horvat najavio dvoboj s Islandom: "Vjerujem da ćemo ponoviti izdanje kao protiv Danske"

Hrvatska protiv Islanda igra ovog ponedjeljka u sklopu skupine I Europskog rukometnog prvenstva.

Ovog ponedjeljka hrvatska rukometna reprezentacija igra protiv Islanda u trećem kolu Europskog rukometnog prvenstva od 15:30 u Budimpešti koju su najavili izbornik Hrvoje Horvat i Marino Marić.

Porazom od Danske hrvatski su rukometaši izgubili svaku nadu za plasman u polufinale, a gotovo sigurno neće osvojiti ni treće mjesto koje bi im osiguralo dvoboj za peto mjesto koje bi nam donijelo plasman na Svjetsko prvenstvo bez igranja kvalifikacija.

 

"Vidjet ćemo koliko je utakmica protiv Danske ostavila traga na igračima. Treba napraviti dobar regeneracijski trening i pripremiti taktiku za Island. Sigurno da smo tužni, izgubili smo tu mogućnost borbe za polufinale", rekao je izbornik Hrvoje Horvat pa se osvrnuo na Island.

"Agresivna, borbena momčad koja će od nas tražiti maksimalan trud, zalaganje. Vjerujem da ćemo moći ponoviti izdanje kao protiv Danske. Imaju jaku dobru obranu, agresivnu obranu koja radi veliki broj prekida. To im je najveća snaga. Većinu napada rješavaju s te desne strane", kazao je izbornik.

Jedan od najiskusnijih igrača Marino Marić tvrdi da je Island vrhunska momčad, ali da imamo dobru tradiciju s njima.

"Složili su mladu momčad, to su sve mladi igrači koji igraju u Bundesligi. Unatoč svim problemima s koronavirusom, sad su došli do izražaja. To je vrhunska ekipa, vidi se da nemaju teret rezultata, da uživaju. Imaju dva glavna igrača, desni vanjski je motor te ekipe. Ušao je mladi golman, imaju dobru ekipu. Igraju dosta brz, atraktivan rukomet. Ali mi imamo dobru tradiciju s Islandom", zaključio je.

Izbornik i reprezentativci najavili Island

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider