Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
VRIJEME ZA OZBILJNOST

Hrvatski vaterpolisti složni: "Svi su ovdje s razlogom, opuštanje si ne smijemo dopustiti"

Igrači hrvatske vaterpolske reprezentacije složni su u mišljenju da se susret protiv Nijemaca trebalo bolje odraditi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolisti su u četvrtak ostvarili prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj savladavši u Debrecenu Njemačku 13-9 (4-1, 4-1, 2-2, 3-5) u utakmici u kojoj su bili vrlo uvjerljivi u prvom poluvremenu, a potom popustili u nastavku.

"Zaslužena pobjeda. Došlo je do maloga opuštanja nakon rezultata 8-1 što je logično, ali to si više ne smijemo dopustiti, ukoliko pucamo na najviše. Znamo što smo griješili i moramo to ispraviti. Sada već gledamo prema utakmici s Japanom, pripremit ćemo se maksimalno i nadamo se pobjedi te prvom mjestu u skupini", izjavio je nakon utakmice Jerko Marinić Kragić.

Strijelce hrvatske reprezentacije predvodili su kapetan Ivan Krapić i Andrija Bašić sa po tri pogotka, a Bašić je proglašen igračem utakmice.

"Danas sam to bio ja, sljedeći puta bit će netko drugi. Mi smo zaista ekipa i već iduću utakmicu će se istaknuti neki drugi pojedinac. Ipak, ova utakmica pokazala je neshvatljivi pad u trećoj četvrtini. Sve momčadi došle su igrati najbolji mogući vaterpolo i nadmetati se, pogotovo protiv jačih protivnika. Nijemci su evo i danas pokazali da ovdje nisu slučajno. I s Japanom su se vratili u igru, a i danas su se skoro vratili u igru. No u posljednjoj četvrtini smo ipak ponovo podigli igru", rekao je Andrija Bašić.

U drugoj utakmici 2. kola u skupini B Grčka je s uvjerljivih 18-7 svladala Japan, što znači da Hrvatsku do prvog mjesta u skupini i izravnog plasmana u četvrtfinale vodi pobjeda nad Japanom sa 12 i više pogodaka razlike.

Utakmica Hrvatska - Japan na rasporedu je u subotu, 25. lipnja (18 sati). Istog dana, od 19.30 sati, igrat će Grčka i Njemačka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider