Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Fastović stopostotan

Barakude se uspješno vratile nakon neugodnog poraza od Italije, lakoćom se obračunali s Japanom

Hrvatski vaterpolisti slavili su protiv Japana 14:8 na turniru Svjetskog kupa.

Jerko Marinić Kragić (Foto: Goran Mehek/Cropix)

Novu su pobjedu na zagrebačkom turniru Svjetskog kupa ostvarili hrvatski vaterpolisti, ovaj put su svladali Japan 14:8 (5:2, 5:3, 4:1, 0:2).

Japanski vaterpolisti dobro su otvorili utakmicu te su poveli 2:1, ali je Hrvatska uzvratila s četiri gola u nizu do kraja prve četvrtine i povela 5:2. U relativno laganom ritmu Hrvatska je odradila ostatak utakmice. Povećala je razliku na konačnih šest golova i slavila 14:8. U posljednjoj četvrtini Hrvatska je potpuno stala te su Japanci takvo što iskoristili i posljednji dio igre dobili s 2:0.

Ivan Leko Leko posebno izdvojio jednog igrača: "Doveli smo ga da igru desetku, bio je sjajan" divider

Loren Fatović je zabio pet golova iz pet pokušaja, dok je tri gola za Hrvatsku dodao Jerko Marinić Kragić. Po jedan su dali Burić, Krapić, Dužević, Bukić, Bašić i Harkov.

Hrvatska je u ovom susretu vrlo dobro koristila igrača više, zabila je šest golova iz deset takvih napada.

Na vrhu ljestvice su Hrvatska i Italija sa po devet bodova, ali Italija ima utakmicu manje. Mađarska i SAD imaju šest bodova, ali također utakmicu manje od Hrvatske, dok su na dnu ljestvice Francuska i Japan bez bodova. Plasman na završnicu izborit će tri najbolje momčadi.

Marko Livaja VIDEO Livaja pokazao igračku klasu: Pogledajte kako je Osječane uhvatio u ringišpil divider

U ponedjeljak će igrati Mađarska - SAD te Francuska - Japan. Hrvatska iduću, ujedno i posljednju utakmicu na turniru, igra u utorak, 14. ožujka, a suparnik će biti Mađarska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider