Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
došao je i taj dan

Velika sreća među hrvatskim sportašima: Napokon se vraćaju treninzima

Hrvatski sportaši vraćaju se u prirodno okruženje.

Čekanju je kraj. Od ponedjeljka 27. travnja vrhunski sportaši prve i druge kategorije koji se natječu u najvećem stupnju natjecanja mogu trenirati na svojim sportskim borilištima uz posebne upute. Odluka je to koju su gimnastičari, atletičari, tekvandoisti, vaterpolisti i ostalo probrano društvo jedva dočekali.

''Predložili smo da se razmotri mogućnost sportašima A i možda B kategorije otvoriti prostor za trening u strogo kontroliranim uvjetima, pridržavajući se svih mjera koje stožer civilne zaštite propisuje'', rekao je Tomislav Družak iz središnjeg državnog ureda za sport.

Filip Zubčić - 1 Najboljeg hrvatskog skijaša korona je zaustavila u lovu na mali Kristalni globus, ali nije ljut: Sprema se za još bolju sezonu divider

U ponedjeljak svoja vrata otvara i gimnastički centar Lučko u kojem će trenirati najbolji hrvatski gimnastičari. Na treningu može trenirati maksimalno pet vježbača, između njih mora biti razmak od pet metara, a svaki vježbač mora imati 20 četvornih metara za trening.

''Nadam se da će opet krajem godine biti pravih natjecanja pa da opet predstavljamo Hrvatsku'', rekao je Tin Srbić.

Preporuka je da se treninzi održavaju na otvorenom što više, na kraju treninga je obavezna dezinfekcija opreme i sprava. Vaterpolisti i plivači su još uvijek, kratko, na čekanju, jer bazeni su ispražnjeni.

gol expired Čovjek koji je stvorio Ronalda otkrio kako je to napravio: "To nije bilo normalno. Imao sam problema zbog njega" divider

Bazen na Savi biti će još nekoliko dana izvan uporabe, kreće se puniti sutra. Od 4. svibnja na njemu će trenirati vaterpolisti Mladosti i Medveščaka. Momčadi će dobiti jedan termin svaki dan.

U borilačkim sportovima preporučuje se da uvijek isti trener i isti sportaš odrade trening. Nakon improviziranih treninga u svojim dnevnim boravcima i dvorištima, ovo je odluka koja je sportašima konačno natjerala osmjeh na lice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider