Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve mu je objasnio

Čovjek koji je stvorio Ronalda otkrio kako je to napravio: "To nije bilo normalno. Imao sam problema zbog njega"

Prvi Ronaldov seniorski trener prisjetio se njegovih početaka: "Odmah sam odlučio da se ne vraća među vršnjake..."

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo još je kao tinejdžer napravio prve korake u seniorskom nogometu u dresu portugalskog velikana Sportinga. Tamo mu je trener bio proslavljeni rumunjski nogometaš, reprezentativac, izbornik i trener Laszlo Boloni, koji se za madridsku Marcu prisjetio kako je istesao mladog talenta s Madeire.

"Pogledao sam mladu momčad i pitao ga da dođe u prvu jer je imao vrlo dobre fizičke mogućnosti, bio je jako brz s odličnom tehnikom", započinje Bolosi svoju priču.

gol expired Mourinho želi Rakitića: Spreman je upustiti se u borbu s jakom konkurencijom divider

"Kada sam ga vidio u akciji, odlučio sam da mu nema povratka među vršnjake. Bio je mladi stari čovjek. U svlačionici se šalio, ali na terenu je bio izvanredan. Imao je zrelost kakva nije normalna za nekog od 17 godina", prisjetio se.

"S vremenom, uz pomoć njegove inteligencije, pronašao je pravi put"

Bolosi je Ronalda priključio momčadi kao napadača, klasičnu "devetku", ali upravo on bio je taj koji ga je premjestio na njegovu poziciju krila s koje će pokoriti nogometni svijet.

gol expired Iz Bayerna najavili dva velika transfera i oglasili se o nastavku Bundeslige: "To je upitno, ali..." divider

"Igrao je 'devetku', ali stavio sam ga na krilo jer je bio mlad i lagan, s oko 60 kilograma, pa bi mu bilo teško igrati sa stoperima od 100 kila na leđima. Sa svojom brzinom i fantastičnim driblingom, tamo je bio efikasniji", objasnio je. Mladog Ronalda sjećamo se i po čestim, neki će reći i pretjeranim driblinzima, a baš na tome radio je Bolosi...

"Bilo je teško u početku. Najvažnija stvar tada bili su mu driblinzi. Moj zadatak bio mu je objasniti da je bitno izbaciti jednog ili dva protivnika, a ne njih pet! S vremenom, uz pomoć njegove inteligencije, pronašao je pravi put", rekao je.

"U Portugalu postoje dva boga, a ja sam s njima usporedio mladića"

"Sada se, kao drugačiji igrač, vraća više u vrh napada, ali kod Fergusona je s krila osvojio prvu Zlatnu loptu 2008. Sjećam se da me pozvao na ceremoniju i zahvalio mi, to je bilo fantastično", prisjetio se.

gol expired Juve nudi Unitedu trampu za Pogbu: Od ove petorice, mogu izabrati jednog ili dva igrača divider

"Za mene njegovi uspjesi nisu iznenađenje. Nisam znao da će biti ponajbolji u povijesti, ali već tada sam u intervjuu rekao da će nadmašiti Figa, pa čak i Eusebija. Imao sam problema zbog tih riječi jer u Portugalu postoje dva nogometna boga, a ja sam s njima usporedio jednog mladića. Ipak, Ronaldo je pokazao da sam bio u pravu", ponosan je Bolosi, za kojeg nema dvojbe u vječnoj dilemi - Ronaldo ili Messi?

"Ne mogu objektivan, Ronaldo će uvijek biti moj dječak", zaključio je današnji trener belgijskog Antwerpa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider