Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
teški dani

Hrvatski sport treba pomoć: Mnogim klubovima prijeti gašenje

Koronavirus ozbiljno ugrožava hrvatski sport. Alarmantne su situacije u brojnim savezima koji su pomoć već potražili od Hrvatskog olimpijskog odbora i Središnjeg ureda za sport. Od njih se traži da pronađu nekakav model pomoći, kako se ne bi dogodio najgori scenarij - gašenje klubova.

Sport živi izuzetno teške dane. Zbog koronavirusa sve je stalo pa su savezi i klubovi upalili alarm jer ako im netko ne pomogne, lako bi se moglo dogoditi da sve propadne i da se klubovi ugase. Hrvatski plivački savez poslao je apel prema Hrvatskom olimpijskom odboru.

U apelu se moli HOO da pokušaju pronaći neki model sufinanciranja klubova kako ne bi došlo do gašenja istih. 57 je plivačkih klubova u savezu i sada su ostali bez jedinog izvora prihoda - članarina. 

Tomislav Družak, čelni čovjek Središnjeg državnog ureda za sport, svjestan je da se neka sredstva koja su bila namjenski predviđena za natjecanja neće moći utrošiti, pa će ih prenamijeniti.

gol expired Nogomet više neće biti isti, a posebno će problema imati bogati klubovi: ''Nikad neće vratiti taj novac'' divider

"Kako će dolaziti sredstva iz proračuna, tako ćemo ih razvrstavati po savezima i pritom nećemo biti rigorozni kada je u pitanju kontrola pravdanja tih sredstava", rekao je.

I taekwondo je u velikim problemima. Europsko prvenstvo koje je u svibnju trebalo biti u Zagrebu su već odgodili, a uslijed pandemije ne trenira nitko osim tri olimpijca.

gol expired Prije 15 godina ovako je izgledala najskuplja momčad svijeta: Bez Messija, Ronalda... divider

Problema imaju i nogometni klubovi, a kako će im Hrvatski nogometni savez pomoći trebalo bi biti jasnije sljedećeg tjedna.

"Tražit ćemo pomoć i od države. Sljedeći tjedan je sastanak s državnom tajnikom pa ćemo vidjeti kako možemo pomoći", rekao je Marijan Kustić.

Naravno, najvažnije je zdravlje svakog sportaša ali treba gledati prema budućnosti, jer ako se država i krovne sportske institucije ne uključe moglo bi nas zadeseti gašenje brojnih klubova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider