Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izbjegli smo Sloveniju

Hrvatski rukometaši saznali protivnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Svjetsko prvenstvo se igra 2023. u Švedskoj i Poljskoj, a Hrvatska traži plasman kroz kvalifikacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će protiv boljeg iz dvoboja Ukrajine ili Finske u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko rukometno prvenstvo 2023. koje se igra u Švedskoj i Poljskoj.

Naši se rukometaši uključuju u drugoj rundi kvalifikacija koja se igra na dvije utakmice u periodu između 11. i 17. travnja ove godine. Ukrajina i Finska igraju prvu rundu kvalifikacija u periodu između između 14. i 20. ožujka

Prvi susret igraju 16. ili 17. ožujka, dok je drugi susret na rasporedu 19. ili pak 20. ožujka. Tada bismo trebali doznati protiv koga će hrvatski rukometaši igrati za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Uz domaćine natjecanja, plasman na Svjetsko prvenstvo osigurali su aktualni prvak Danska. Europa će dati još barem 12 reprezentacija od čega će tri ostvariti plasman izravno, kao najbolji na trenutnom Euru, dok će njih devet igrati kvalifikacije.

Kako su Danska i Švedska izborili polufinale, i peto mjesto s EP-a vodi izravno na SP. Španjolci su također izborili nastup jer su izborili polufinale, kao i Francuzi.

Kako biste ocijenili nastup Hrvatske na Euru?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider