Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sedma medalja za Hrvatsku

Stipanović za povijest: Osvojio drugo olimpijsko srebro pa skromno poručio: "Prezadovoljan sam..."

Još jednu olimpijsku medalju Hrvatskoj je donio splitski jedriličar Tonči Stipanović koji je osvojio drugo olimpijsko srebro.

Tonči Stipanović dojedrio je do drugog olimpijskog srebra u karijeri.

Iz Rija je u Hrvatsku donio prvo olimpijsko odličje u jedrenju u povijesti, a sada je postao naš prvi jedriličar s dvije olimpijske medalje.

Iz Tokija nam je skromno poručio:

"Prezadovoljan sam sa srebrom, bila je to jako teška borba", rekao je.

U finalni blok ušao je kao treći. Nakon odličnog starta usporilo ga je okretanje plutače u jedrenju niz vjetar, da bi se u trećoj dionici ponovno probio među vodeće.

"Primijetio sam gdje sam pogriješio, tako da sam se ovaj put izvukao na lijevu stranu. Išao sam jako brzo i dobro sam jedrio", rekao je Stipanović.

U cilj je ušao četvrti, što je bilo dovoljno za srebrno odličje. Bronca u klasi Laser pripala je Norvežaninu Hermannu Tomasgaardu, a zlato Australcu Mattu Wearnu.

Vatreno slavlje u Splitu

U ranim jutarnjim satima svaki trenutak regate napeto se pratio u Tončijevu rodnom Splitu.

"Jedino je ta prva krma bila malo rizična, ali onda je sve savršeno odvozio, i ortu i krrmu. Odlično!“, rekao je Mate Arapov.

"Srca nam je svima lupalo dvjesto na sat. Ovakve stvari nas motiviraju, ovo nam pokazuje da i mi možemo", rekao je Niko Jakelić, mladi jedriličar i sin trenera Joze Jakelića.

gol expired Ljestvica medalja: Hrvatska na visokom mjestu, iza nas Srbija, Kosovo, Slovenija... divider

Dok Splićani slave, Tonči će na to morati još malo pričekati.

"Zbog mjera u Japanu, ništa nije dopušteno. Čuvamo energiju za proslavu kada dođemo u Split", rekao je Stipanović pa se zahvalio svojim kolegama iz splitskog Mornara.

"Zahvalio bi se svojim kolegama mornavercima što su se digli rano jutros, znam da su se živcirali, ali uspio sam", zaključio je.

A u splitskom Mornaru zadovoljni mogu biti i nastupom momčadskog kolege, Cipranina Pavlosa Kontidesa. Iako je ostao bez medalje, plasirao se na vrlo dobro četvrto mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider