Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Hrvatske stolnotenisačice upisale prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu

Slijedi nam meč s Francuskinjama koje su prvi favorit skupine, a trenutno imaju skor 3-0.

Hana Arapović (Foto: Cropix)

Nakon što su stolnotenisači upisali i drugu pobjedu, uspješna je bila i hrvatska ženska reprezentacija koja je ostvarila prvu pobjedu na Svjetskom ekipnom prvenstvu u korejskom Busanu.

Nakon što su u prvom susretu izgubile od Ukrajine sa 2-3, hrvatske stolnotenisačice su u susretu drugog kola skupine 8 porazile Češku sa 3-0 i ostale u igri za prolazak u daljnje razigravanje.

Na startu meča Hana Arapović je sa 3-0 svladala Zdenu Blaškovu, a potom je Lea Rakovac sa 3-2 pobijedila Hanu Matelovu, inače prvu češku igračicu koja drži 74. mjesto na svijetu. Priču je zaključila Mateja Jeger Majstorović svladavši sa 3-0 Lindu Zaderovu.

"Kao što sam i rekao u najavi SP-a očekivao sam da s Češkom imamo najviše šansi. Imaju Matelovu, koja je nešto kvalitetnija od naših cura, a druga i treća igračica su poput naših ili slabije. Hana je odlično otvorila, iako je Blaškova neugodna igračica. Hana je igrala zrelo, taktički je sve odrađeno super. U drugom meču Lea je svladala Matelovu, koja je ranije pobijedila Francuskinju Pavade. No, ovog puta Lea je igrala puno bolje nego na otvaranju SP-a. Osjetila je natjecateljski naboj i odgovornost, dok je u prvom meču bila nervozna, u stresu, pogotovo taj peti set. Izgubila je praktički dobiven meč. Mateja je odradila solidan meč, iako je u drugom setu gubila 10-4 i uspjela preokrenuti. Ostala je pribrana i zasluženo dobila. Iskreno, nisam baš očekivao pobjedu od 3-0, ali ispalo je super - kazao je izbornik Šurbek.

Slijedi nam meč s Francuskinjama koje su prvi favorit skupine, a trenutno imaju skor 3-0.

"S Francuskom se nadam da će cure biti rasterećene i pružiti svoje najbolje igre. Posljednjeg dana nam ostaje meč s Egiptom gdje mislim kako se možemo 'pohrvati' s njima. Egipćanke jesu nešto kvalitetnije, ali imamo šanse. No, dobra je vijest da smo i dalje u igri za prolazak skupine. Treba nam pobjeda Češke nad Ukrajinom te da naše djevojke svladaju Egipat," dodao je.

Susret protiv Francuske na rasporedu je u ponedjeljak u 9 sati po hrvatskom vremenu, dok je 20. veljače dvoboj s Egiptom.

Poredak: Francuska 3-0, Hrvatska 1-1, Egipat 1-1, Ukrajina 1-1, Češka 0-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider