Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"nestrpljivi smo"

Hrvatske skijaške nade spremne za Sljeme: Otkrili ciljeve i u kakvom je stanju staza

Djevojke prve kreću u akciju u subotu, dok je muška utrka na rasporedu u nedjelju.

Dok su najbolje svjetske skijašice tek stizale u Zagreb, njihove mlađe kolegice iz hrvatskog tabora već su oprobale sljemensku stazu.

"Staza je jako dobra, pogotovo tu na zagrijavanju. I dečki su ujutro trenirali i stvarno nas je dočekala staza kao da nitko nije trenirao, super je stvarno", rekla je Leona Popović.

"Nama je ipak Snježna kraljica jako draga utrka i stvarno smo sretni što se održava ovdje. Ipak je to velika promocija i za grad i za Hrvatsku, mislim da nas to gura naprijed", dodala je Ida Štimac.

Ida i Leona samo su dio mladog vala hrvatskih skijaških nada koje iz sezone u sezonu skreću sve veću pozornost svojim dobrim rezultatima. A to posebno vrijedi za skijaše. Prvenstveno se to odnosi na Istoka Rodeša, Eliasa Kolegu i Mateja Vidovića, koji su prošle sezone na Sljemenu ostvarili sjajne rezultate.

gol expired Izvučeni startni brojevi za Snježnu kraljicu: Vlhova otvara utrku divider

"Prošle godine kad sam bio sedmi, nisam išao za tim da budem sedmi. Ja uvijek idem za tim da budem najbrži, tako da sam i dalje na tom istom putu. Idem prema tome. Kad će to doći, ja ne znam, ali znam da je to moj jedini cilj, a sve ostalo su malo bolji ili lošiji rezultati", rekao je Rodeš.

"Naravno, i mi smo nestrpljivi. Svi iščekujemo taj posljednji korak u prvih 10, prvih pet, postolje. Razlike su jako male, a naše najbolje vožnje na treninzima sigurno odgovaraju tim plasmanima. Znači, sigurno kad bismo spojili dvije najbolje vožnje u utrci, može se dogoditi da netko od nas stane i na postolje", smatra Kolega.

"Tu isto vjerujem jer znam stazu, da mogu odskijat na svojoj razini, na najvišoj. To sam prošle godine i pokazao. Mogu reći da mi je prošle godine Sljeme bila najuspješnija utrka i ove godine ću, naravno, isto pokušati", rekao je Vidović.

Djevojke prve kreću u akciju u subotu, dok je muška utrka na rasporedu u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider