Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kvalifikacije za Euro

Hrvatske rukometašice otputovale na uzvrat u Francusku bez udarnih snaga, ali i izbornika

Hrvatske rukometašice otputovale su u Francusku na uzvratnu utakmicu kvalifikacija za Euro 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija otputovala je u Francusku na uzvratnu utakmicu kvalifikacija za EHF EURO 2022, a u posljednji trenutak izbornik Nenad Šoštarić ipak je morao propustiti let za Toulouse zbog crijevne viroze koja ga je zahvatila.

Ukoliko se izbornik tijekom dana oporavi, sutra ujutro će poletjeti prema Francuskoj i biti uz reprezentaciju, priopćio je HRS. U suprotnom, reprezentaciju će u nedjelju 6. ožujka u dvoboju protiv Francuske voditi njegova pomoćnica Snježana Petika.

Prije dva dana u Koprivnici Francuskinje su bile bolje sa 19-21, ali izbornik Nenad Šoštarić i njegove igračice nisu nezadovoljni pokazanim unatoč porazu.

Hrvatske rukometašice oslabljene ozljedama

Hrvatska je u Francusku otišla i dalje jako oslabljena ozljedama nekih od udarnih snaga poput Ćamile Mičijević, Larisse Kalaus, Stele Posavec, Ivana Dežić, Tene Petike.

Nakon utakmice u Koprivnici, izbornik je odlučio napraviti dvije promjene. U ekipu koja je otputovala u Francusku uvrstio je vratarku Luciju Bešen i desnu vanjsku Leu Franušić, a doma su ostale Tina Barišić i Lara Burić, pa je na put je otišlo 17 igračica.

Utakmica u Toulouseu se igra u nedjelju u 17.30 sati. Francuska je vodeća u skupini 4 s maksimalnih šest bodova, Hrvatska ima dva boda iz tri nastupa, a Ukrajina je treća s dva boda iz dva nastupa

Bit će to 58. utakmica u povijesti europskih kvalifikacija za Hrvatsku. Zasad je naša reprezentacija na 38 pobjeda, 2 remija i 17 poraza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider