Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Čeka ih Italija

Sjajne odbojkašice za Dnevnik Nove TV o četvrtoj uzastopnoj pobjedi i ciljevima na Euru: "Možemo pobijediti favorite"

Hrvatska igra posljednju utakmice skupine C protiv Italije, a onda seli u Beograd gdje igra drugu fazu.

Hrvatske odbojkašice izborile su i četvrtu pobjedu na Europskom prvenstvu u Zadru. Izabranice Danielea Santarelija nakon Švicarske, Bjelorusije i Slovačke u Zadru su pobijedile i Mađarsku. Bilo je 3:1 za Hrvatsku.

Četvrtom pobjedom u četiri utakmice, Hrvatska je osigurala drugo mjesto u skupini C, a moguće je i prvo mjesto ako naše odbojkašice svladaju Italiju.

"Pa ovo je sigurno dobar uvod u Europsko prvenstvo, osigurale smo drugo mjesto i to je bio naš cilj za grupnu fazu natjecanja. Možda danas nismo pokazali našu najbolju odbojku, ali uspjele smo se izvući iz teške situacije", rekla je Samanta Fabris, kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije.

Po prvi put na ovom Europskom prvenstvu, hrvatske odbojkašice su izgubile set.

"Definitivno nije bilo straha jer znamo kakvu ekipu imamo i s čime raspolažemo. Nismo se predstavile u najboljem svijetlu, ali bilo je važno da se spustimo na zemlju, udahnemo i smanjimo neforsirane pogreške", rekla je Klara Perić.

"Trudim se, pokušavam pomoći ekipi na svakom polju. Nadam se da uspijevam, a za sada jako dobro funkcioniramo, podržavamo se. Kao u utakmici protiv Slovačke i danas smo se uspjele izvući iz teške situacije, tako da sam ponosna na svoju momčad", kaže kapetanica Fabris.

Odbojkašice u srijedu igraju protiv Italije koja ima ulogu velikog favorita skupine C na Europskom prvenstvu u Zadru.

"Mi igramo na domaćem terenu, imamo odličnu momčad i stručni stožer, svi dajemo sve od sebe. Tako da su sve karte otvorene", otkriva Perić.

Prije početka Europskog prvenstva, hrvatske odbojkašice su ciljale na plasman među šesnaest najboljih, a mogu li otići i dalje?

"Ne bih otkrivala naš cilj, fokus je na svaku sljedeću utakmicu. Prvo nas čeka Italija koja ima veliki pritisak jer su ispale s Olimpijskih igara u ranoj fazi natjecanja, tako da nas očekuje teška utakmica. Mi ćemo dati sve od sebe", kaže Fabris.

Da bi djevojke ušle među osam najboljih, moraju iznenaditi barem jednog favorita natjecanja, Italiju ili Rusiju.

"Definitivno ih možemo pobijediti, imamo tu kvalitetu. Najvažnije je da smo momčad, što smo pokazali danas u utakmici protiv Mađarske i prije koji dan protiv Slovačke. Imamo tu snagu povratka, to nas čini posebnom ekipom", rekla je Perić.

Ključ sutrašnje utakmice, kako kaže kapetanica Fabris, leži u zalaganju.

"Igramo na domaćem terenu pred našom malobrojnom publikom, nadam se da ćemo pružiti dobru igru i da ćemo iznenaditi", zaključila je kapetanica.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider