Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kuje li se nova medalja?

Lani su oduševljavale cijelu naciju, a sad slijedi još veći izazov: Rukometašice počele pripreme za SP

Najbolje hrvatske rukometašice krenule su na završne pripreme za Svjetskog prvenstvo koje će se od 1. do 19. prosinca održati u Španjolskoj. Sportske ljubimice nacije koje su igrom, ali i fantastičnom atmosferom u svlačionici oduševile javnost na Europskom prvenstvu prošlog prosinca, sada najavljuju novi veliki rezultat.

Prošlo je 11 mjeseci otkako su postale sportske ljubimice nacije i vratile se s povijesnom rezultatom i europskom broncom oko vrata. Njihov pohod do senzacionalnog rezultata oduševljeno je pratila cijela Hrvatska, a sada je pred njima Svjetsko prvenstvo koje počinje za devet dana. Prije puta u Španjolsku, odradit će završne pripreme u Poreču.

"Imamo sve zajedno osam treniga. Znate kako to izgleda. I tu nemamo previše puno šta filozofirati. Jako puno psihičke pripreme, jako puno gledanja videa i jako puno taktike“, naglašava izbornik Nenad Šoštarić.

I postoji jako puno svjesnosti da Hrvatska sada više nema - status autsajdera.

Sad njih love

"Sigurno da će nas mnoge ekipe bolje shvatiti, više će se pripremati za nas, a i mi moramo pokazati da to sve nije bila slučajnost“, kaže vratarka Tea Pijević.

"Mi više nismo lovci, mi smo lovine“, upozorava izbornik Šoštarić.

Evo što kaže kapetanica reprezentacije Katarina Ježić:

"Cure koje su pozvane su i dalje gladne za većim rezultatima. Ja se samo nadam da ćemo mi ići utakmicu po utakmicu, da ćemo uživati u onome što radimo i boriti se za grb i za Hrvatsku i vjerujem da će onda rezultati doći sami od sebe. Ma bitno je da mi ostanemo - mi. Najnormalnije, u sportu se pobjeđuje, u sportu se i gubi. Bitna je stvar, raditi to što radimo s osmjehom na licu jer mi volimo ovo što radimo. I to moramo pokazati.“

Završno uigravanje u Poreču

A prošle zime zorno su pokazale i kakvo ih jedinstvo i prijateljstvo krase.

"Zbog toga su rezultati i došli. Mi smo svi igrali rukomet,ali nikada nismo bile ovakva zajednica i predivno društvo."

"Prošle godine, osjećaj u Danskoj, stvarno nešto što se ne može opisati, predivno iskustvo i težimo tome da isto tako bude i ove godine u Španjolskoj“, priželjkuje Stela Posavec.

A za to se treba i dobro pripremiti i upravo su zato ovog ponedjeljka otputovale na završno uigravanje u Poreč.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider