Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Hrvatska u Vancouveru s 19 sportaša u pet disciplina

Hrvatsku će na XXI. Zimskim olimpijskim igrama, koje će se od 12. do 28. veljače održati u kanadskom Vancouveru, predstavljati 19 sportaša u četiri sporta - alpskom skijanju, skijaškom trčanju, bobu i biatlonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na popisu hrvatske delegacije za Vancouver je prijavljeno 19 sportaša, s tim da nastupi alpinki Mateje Ferk i Danka Marinellia ovisi o konačnoj dobivenoj kvoti od FIS-a u relokacijskom procesu.

U Kanadu putuje najviše alpinaca, njih desetero, od kojih se najviše očekuje od Ivice Kostelića i Natka Zrnčića-Dima, te Ane Jelušić. U biatlonu će Hrvatsku predstavljati osvajač brončanog odličja na SP-u Jakov Fak i Andrijana Stipaničić-Mrvelj, a u skijaškom trčanju Andrej Burić i Nina Broznić.

Hrvatski bob-četverosjed će po treći puta nastupiti na Olimpijskim igrama, a uz vozača Ivana Šolu u sastavu je i bacač kladiva Andras Haklits, koji će nakon Igora Boraske postati drugi Hrvat koji je nastupao i na ljetnim i zimskim Igrama.

Osim 19 sportaša u hrvatskoj delegaciji za Vancouver bit će i 33 trenera, službenih osoba, liječnika i fizioterapeuta, te šest članova Misije HOO-a. (I.K./HINA)

ALPSKO SKIJANJE (10): Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Ivan Ratkić, Ana Jelušić, Nika Fleiss, Sofija Novoselić, Tea Palić, Matea Ferk, Danko Marinelli.

SKIJAŠKO TRČANJE (2): Andrej Burić, Nina Broznić.

BIATLON (2): Jakov Fak, Andrijana Stipaničić Mrvelj.

BOB (5): Ivan Šola, Igor Marić, Slaven Krajačić, Mate Mezulić, Andras Haklits.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider