Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
u Češkoj

Ragbijaši otvaraju novu sezonu Kupa nacija, za Hrvatsku će debitirati bivši talijanski reprezentativac

Denis Majstorović (34), igrač talijanskog Valorugby Emilie i nekadašnji reprezentativac Italije u mlađim selekcijama koji je bio na popisu A selekcije, debitirat će za Hrvatsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu u Pragu hrvatski ragbijaši protiv Češke otvaraju novu sezonu europskog Kupa nacija, trećoj jakosnoj skupini europskog ragbija.

Ostala je Hrvatskai u Trophy diviziji, što je treći rang europskog ragbija, ispod nedodirljivih šest nacija (Irska, Engleska, Francuska, Škotska, Wales, Italija) te osmorke koja se natječe u Championship diviziji (Portugal, Gruzija, Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Belgija, Rumunjska i Poljska).

Josip Šutalo Nizozemski komentator konstantno pljuvao Šutala, navijačima Ajaxa prekipjelo divider

Hrvatska je lani u tom rangu pobijedila Litvu i tijesno izgubila od Ukrajine, Švedske i Švicarske, ali je pokazala da pripada tom društvu. Sad je prvi izazov novak u tom rangu Češka, koja je ušla iz niže, Conference grupe.

"Prva je sezona u Trophy diviziji bila izazovna. Kvaliteta suparnika puno je veća nego u nižoj, Conference diviziji, što je i Češka vjerojatno osjetila na utakmici protiv Švedske. Uglavnom smo se prošle sezone prilagođavali na višu razinu ragbija", rekao je izbornik Anthony Poša.

Petar Cikuša Jeličić VIDEO Čudesni klinac koji je odbio Hrvatsku oduševio rukometnim golom iz snova divider

Hrvatska i Češka više su se puta sastajali u povijesti i u tim se susretima vidi napredak hrvatskog ragbija. Od prijateljske utakmice u Brnu 2002. i pobjede Čeha s nevjerojatnih 95-5 do slavlja naših u zadnjem međusobnom okršaju u Sinju 2021. godine 36-24. Na svjetskoj rang listi novi/stari prvak Južnoafrička Republika na prvom je mjestu preskočila Irsku, Češka je 35., a Hrvatska 41.

"Češka ima posve novu momčad u odnosu na naš posljednji susret, odmah nakon lock-downa, kada je došla praktički s B momčadi", svjestan je Poša, ponosan što većinu tereta iznose igrači iz domaćih klubova.

Naguravanje kod klupa na Oriolik - Dinamo NK Oriolik oglasio se priopćenjem zbog događaja tijekom i nakon utakmice s Dinamom divider

"U zadnje dvije-tri godine napravili smo velike uspjehe i u 'velikom' ragbiju, kao i u ragbiju 7, a većina je igrača iz Hrvatske, tek nekolicina dolazi iz inozemstva. I svi se ti momci jako žrtvuju i odriču puno toga kako bi mogli igrati za hrvatsku reprezentaciju, zato ne sumnjam da će dati sve od sebe da uspješno započnemo novu sezonu".

Nema ozlijeđenih Čorića i Tonija Miloša, te Jasona Newtona koji nije mogao doći iz Južnoafričke Republike zbog posla, ali prvi je put u 'kockastom' Denis Majstorović (34), igrač talijanskog Valorugby Emilie i nekadašnji reprezentativac Italije u mlađim selekcijama, čak je bio na popisu i A reprezentacije Italije, ali ipak nije zaigrao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider