Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
i oni se vraćaju

Hrvatska tjednima ispred Italije, ali i tamo se vidi svjetlo na kraju tunela

U Hrvatskoj su se stvari već itekako pokrenule, ali i Talijani kreću s vraćanjem u normalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas, u ponedjeljak 27. travnja, omogućava se trening hrvatskim sportašima I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

To je omogućeno nakon što je Vlada Republike Hrvatske u četvrtak usvojila Zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, a što se odnosi i na sport, u uvjetima epidemije koronavirusa.

Središnji državni ured za šport (SDUŠ) objavio je u petak preporuku o treninzima koju je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Njome je propisano na koga se odnosi mogućnost treniranja, koje sve uvjete treba zadovoljiti, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme te prije i poslije treninga.

Treninge za sportaše u individualnim sportovima bit će lakše organizirati negoli u ekipnim sportovima.

Tako je Hrvatski nogometni savez (HNS) osnovao radnu skupinu koja će pripremiti smjernice klubovima za postupni povratak uobičajenom ritmu treninga i utakmica. Radna skupina sve će preporuke razviti u suradnji s predstavnicima Stožera civilne zaštite, a prvi korak u pripremi za nastavak sezone bili bi treninzi u malim skupinama, do pet igrača.

Što se tiče nogometa u Serie A, talijanski prvoligaški nogometni klubovi mogli bi početi s treninzima 18. svibnja pod određenim uvjetima, najavio je premijer Giuseppe Conte.

To znači da bi sezona u Seriji A mogla biti nastavljena u lipnju, a završila bi početkom kolovoza.
Zbog pandemije koronavirusa Seria A zaustavljena je 9. ožujka. Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, a sve bi se utakmice trebale igrati pred praznim tribinama.

Također, objavljeno je da sportaši u individualnim sportovima mogu nastaviti s treninzima 4. svibnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider