Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''oni mogu protiv svakoga''

Hrvatska Srbiju nije pobijedila sedam godina: ''Nismo došli ovdje gubiti''

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u polufinalu Svjetskog prvenstva igra protiv Srbije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prvog mjesta u skupini D hrvatski vaterpolisti su u utorak svladali Italiju sa 12-9 i plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

Hrvatska je Italiju slomila odličnom igrom u obrani i racionalnim rješenjima u napadu, pogotovo u trenucima kad su Talijani prijetili preokretom.

"Naš je naglasak bio da držimo koncentraciju, štogod se događalo u bazenu, pogotovo u situacijama s igračem manje i igračem više. Mislim da smo odlično reagirali s igračem manje, gotovo fantastično. S igračem više smo bili raspucani. Imali smo priliku riješiti utakmicu i ranije, otići na plus četiri. Nismo, ali ono što me čini sretnim je da je ekipa u takvom psiho-fizičkom stanju da može pobijediti bilo koga na svijetu", istaknuo je izbornik Ivica Tucak.

"Svi su momci odigrali odlično, od prvog do zadnjeg. Ne volim nikoga posebno isticati nakon ovako velike pobjede", dodao je Tucak.

Svojim su se napadačkim doprinosom istaknuli kapetan Sandro Sukno i Xavi Garcia, svaki sa po četiri pogotka.

"Znali smo da će protiv Italije biti borbe. Dvaput smo igrali s njima ovog ljeta i dvaput izgubili. Znali smo da se oni bore od prve do posljednje minute. Nisu se predali ni kad je bilo 10-7 i vratili su se u utakmicu. No, vidjeli ste karakter ove ekipe. Igrali smo odlično i nismo izgubili koncentraciju. Bili smo odlični s igračem manje. Kad nam obrana daje samopouzdanje, onda je i u napadu lakše", rekao je hrvatski reprezentativac "uvezen" iz Katalonije.

Hoće li Hrvatska nakon sedam godina pobijediti Srbiju za finale SP-a?

Ukupno glasova:

Anđelo Šetka se također upisao među strijelce s dva pogotka.

"Ako mi pobjeđujemo, nije me briga za golove. Barem sam ja poznat po tom nekom svom načinu igre, gdje ne gledam sebe, ne gledam koliko golova dajem, ali sigurno da je svaki dobrodošao, pošto je u ovakvim utakmicama potreban svaki igrač, svaki gol, svaka obrana, svaki blok. Iskreno, nekad mi je draži blok nego gol", naglasio je Šetka.

Ivan Marcelić je u drugom dijelu dvoboja zamijenio Marka Bijača na vratima i dao svoj doprinos pobjedi s pet obrana, koliko ih je imao i hrvatski 'broj 1'.

"Bila je utakmica kakvu smo očekivali, s puno igrača manje. Znali smo da moramo podignuti agresivnost. U bazenu je to dosta dobro izgledalo, agresivno, pokretno i tu im nismo dali šanse. Izlazili smo na najopasnije šutere i tako im automatski blokirali njihovu najjaču stranu."

Hrvatska Srbiju nije pobijedila sedam godina

Pobjeda nad Italijom odvela je Hrvatsku u polufinale na aktualne europske, svjetske i olimpijske prvake, vaterpoliste Srbije, koje je naša reprezentacija posljednji put pobijedila prije sedam godina.

"Mi smo došli sa svojim ciljem ovdje, a to sigurno nije bilo stati na četvrtfinalu. Naravno da nema nepobjedivih. Tako je kako je bilo. Treba biti velik i u porazu, kao što smo i bili kad smo gubili. Nismo došli ovdje gubiti, kao ni ostale reprezentacije. Ovo nam je nova prilika, isprati taj gorak okus. Znam da javnost gušta u takvim, bombastičnim najavama, ali nama je to stvarno utakmica kao i svaka druga. Ima težinu što je polufinale svjetskog prvenstva, ali mi smo sportaši i naučili smo s tim živjeti", rekao je Anđelo Šetka

Garcia ima recept:

"Nadam se da ćemo igrati u finalu. Moramo igrati dobro, mirno kao danas i onda ćemo sigurno imati šanse."

Utakmica Hrvatska - Srbija igra se u četvrtak u 22 sata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider