Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Ostali sportovi
Bravo!

Hrvatska poslije Olimpijskih igara u Tokiju ima službeno najbolju džudašicu svijeta do 70 kilograma

Barbara Matić zasjela je na čelo svjetske ljestvice u svojoj kategoriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju, Međunarodna judo federacija (IJF) objavila je nove ranking ljestvice najboljih svjetskih džudoka, a aktualna svjetska prvakinja i najbolja hrvatska džudašica, Barbara Matić, zasjela je na čelo ljestvice u kategoriji do 70 kg, dok je Karla Prodan osma u kategoriji do 78 kg.

Najbolji rezultat u dosadašnjim nastupima hrvatskih džudoka na Olimpijskim igrama, peto mjesto u Tokiju, pomogao je Barbari Matić da skoči za sedam pozicija i postane prvo ime kategorije do 70 kg.

gol expired Barbara Matić u suzama nakon izgubljene bronce: ''Bila sam blizu medalje, jako mi je sad žao'' divider

"Ponosna sam jer sam zasjela na sam vrh svoje kategorije. Iako je svjetsko zlato donijelo najviše bodova, cijela sezona je bila dobra i rezultat je svjetski broj 1. U isti tren mi je to i motivacija za još jači rad jer ima toliko kvalitetnih judašica, a želim ostati u vrhu i narednih godina dok gledam prema Parizu", rekla je Matić, dok je sličan pogled ponudio i trener Vladimir Preradović.

"Ovo je velika stvar i za Barbaru i za hrvatski džudo i za JK Pujanke. Rezultat je to dvadesetogodišnjeg rada i obveza da i dalje budemo kvalitetni, kao i da podižemo druge, od Karle do mlađih i novih imena koji dolaze."

gol expired Kakva najava za OI: Barbara Matić je svjetska prvakinja u judu! divider

Osvajačica europske seniorske bronce iz Praga 2020. godine, Karla Prodan, skočila je za 15 mjesta i došla na 8. poziciju svjetske ranking ljestvice kategorije do 78 kg.

Hrvatski džudo tako po prvi puta u jednoj godini ima dva imena u Top 10 džudašica, u svojim kategorijama, uz osvajanje prve medalje na svjetskim prvenstvima te borbu za olimpijsku medalju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider