FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
''moram čekati tri godine''

Barbara Matić u suzama nakon izgubljene bronce: ''Bila sam blizu medalje, jako mi je sad žao''

Matić ostala bez bronce.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska džudašica Barbara Matić nije uspjela osvojiti brončanu medalju u kategoriji do 70 kg na Olimpijskim igrama u Tokiju, u borbi za treće mjesto izgubila je od Ruskinje Madine Taimazove.

Aktualna svjetska prvakinja oprezno je ušla u borbu, zbog čega je dobila opomenu zbog neaktivnosti. Nakon opomene je pojačala ritam, no do kraja nije bilo pobjednika, pa je borba otišla u "golden score". Nažalost, nakon minute i pol borbe slavila je Ruskinja.

"Bila sam blizu olimpijske medalje. Mislim da sam u prve četiri minute bila bolja od nje. A sad mi je jako, jako žao. Protiv Austrijanke sam izgubila zbog neopreznosti i uvijek je s njom bilo vrlo gusto. Cijeli dan sam se dobro osjećala, ali sad moram čekati tri godine", kazala je kroz suze Matić, koja je najavila nastupe Karle Prodan i Ivane Maravić.

"Moja izvedba nije bila dovoljno dobra za medalju, pa će ostale cure to morati popraviti. Karla bi mogla do medalje, a Ivana ima težak ždrijeb", izjavila je Barbara.

Matić je u prvom meču dana svladala Portugalku Barbaru Timo iponom. No u četvrtfinalu je izgubila od Austrijanke Michaelu Pollers s 0:1. Austrijanka je tako uzvratila Barbari za nedavni poraz u polufinalu svjetskog prvenstva.

Hrvatska džudašica potom je preko repesaža ipak stigla do borbe za odličje. U prvoj je borbi iponom svladala Talijanku Alice Bellandi. Matić je od početka nametnula svoj ritam, no borba je otišla u "golden score", gdje je slavila iponom.

Nažalost, u borbi za broncu ipak nije uspjela.

Hrvatska je tako ostala na dvije medalje u Tokiju, obje osvojene u taekwandou, zlato Matee Jelić i bronce Tonija Kanaeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider