Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
evo što slijedi

Hrvatska nakon rukometnog Eura ima novi zadatak, ždrijeb je već u subotu

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem kolu drugog kruga hrvatski su rukometaši remijem protiv Nizozemske završili svoj nastup na Europskom prvenstvu.

Nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Egiptu i propuštanja Olimpijskih igara, ovo je još jedno natjecanje rukometaša za zaborav. Kauboji su završili na osmom mjestu.

Koronavirus je dosta toga poremetio u planovima izbornika Hrvoja Horvata, ali ono što smo dobili su neki mladi rukometaši, čak i oni koji, poput Tina Ličina, nisu bili u planovima unatoč planiranom velikom pomlađivanju.

Što sad slijedi? Za godinu dana je novo Svjetsko prvenstvo koje organiziraju zajednički Švedska i Poljska. Ove dvije reprezentacije, kao i aktualni prvak Danska, imaju sigurno mjesto. Europa će dati još barem 12 reprezentacija od čega će tri ostvariti plasman izravno, kao najbolji na trenutnom Euru, dok će njih devet igrati kvalifikacije.

Kako su Danska i Švedska izborili polufinale, i peto mjesto s EP-a vodi izravno na SP. Španjolci su također izborili nastup jer su izborili polufinale, kao i Francuzi.

Kako biste ocijenili nastup Hrvatske na Euru?

Ukupno glasova:

Protiv koga u kvalifikacijama?

Hrvatska će morati u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo za koje će ždrijeb biti održan u subotu. U njih će se uključiti u drugoj rundi koja se igra na dvije utakmice u periodu između 11. i 17. travnja ove godine, a suparnik će biti neka od reprezentacija koje će između 14. i 20. ožujka igrati prvu rundu.

Slovenija, Portugal, Sjeverna Makedonija, Slovačka, BiH i ostali mogući protivnici uopće nisu bezazleni suparnici. Nadamo se dobrom ždrijebu.

A tko će igrati te utakmice od svih ovih rukometaša koji su silom prilika upali u reprezentaciju te tko će ih voditi, ostaje nam za vidjeti...

Prva runda:

NOSITELJI: Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Litva, Sjeverna Makedonija, Portugal, Slovačka, Slovenija, Ukrajina

NENOSITELJI: Belgija, Estonija, Farski Otoci, Finska, Izrael, Grčka, Italija, Rumunjska, Švicarska

Druga runda:

NOSITELJI: Hrvatska, Češka, Mađarska, Srbija, Njemačka, Rusija, Crna Gora, Nizozemska

NENOSITELJI: devet pobjednika ogleda iz prve runde

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider