Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NIKAD LOŠIJI NASTUP

Hrvatska mlada rukometna reprezentacija na Europskom prvenstvu pregažena od Islanda

Hrvatska rukometna reprezentacija do 20 godina doživjela je treći poraz na Europskom prvenstvu u Portugalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jedan loš nastup je iza rukometne reprezentacije Hrvatske do 20 godina na Europskom prvenstvu koje se trenutno održava u Portugalu. Nakon što nisu uspjeli proći skupinu prve faze, hrvatski rukometaši doživjeli su teško zamisliv poraz.

Njih je u susretu skupine za razigravanje od 9. do 16. mjesta doslovno razbila reprezentacija Islanda, rezultatom 33:20. Susret je to koji su Islanđani zapravo riješili u samom početku, kad su poveli 7:0. Izabranici Igora Vorija prvi pogodak postigli su u osmoj minuti, no nije onda krenuo njihov povratak u susret. Na odmoru je bilo 16:10 za Island, a početkom drugog dijela je nova serija od šest pogodaka dovela do rezultata 22:10.

Neočekivano loš rezultat

Hrvatska je na kraju zapravo uspjela ublažiti poraz, budući da je Island čak pet puta dolazio na 15 pogodaka prednosti (posljednji put 33:18). Ipak, teško će biti objasniti ovaj nastup i krajnji rezultat.

Nakon ovog susreta jasno je kako Hrvatsku čeka ono najgore razigravanje, za pozicije od 13 do 16. mjesta, osim u slučaju da Crna Gora savlada Italiju s 11 pogodaka razlike ili više. No, teško je to očekivati od momčadi koja je na ovom prvenstvu svaku utakmicu izgubila. Hrvatsku će tako čekati susret protiv Poljske ili Norveške, još dvije reprezentacije koje su na ovom prvenstvu razočarale.

Iako podosta oslabljena, Hrvatska je na ovo prvenstvo otišla s nadom u nastavak natjecanja na kojima se bore za medalju, no vratit će se kući itekako razočarano. Posebno jer se radi o generaciji iz koje je potrebno promovirati igrače u seniorski sastav.

Prvenstvo je otvoreno porazom 23:21 od Francuske, nakon čega su mladi Hrvati savladali Crnu Goru rezultatom 28:25. Ipak, u susretu za prolazak u drugi krug poraženi su od Švedske 27:24, gdje krajnji rezultat ipak ne ocrtava švedsku dominaciju kroz cijeli susret. Novo razočaranje bilo je tek 25:25 protiv reprezentacije Italije, a sad je došao i taj Island. 

Na Hrvatskoj je pokušati preostala dva susreta odigrati što bolje i pod svaku cijenu izbjeći posljednje mjesto na turniru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider