Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"ostavit ćemo srce na ledu"

Proputovao tisuće kilometara da pomogne zemlji svojih korijena: Kanađanin u dresu Hrvatske!

Hrvatska U18 hokejaška reprezentacija bit će domaćin Svjetskog prvenstva divizije 2, a cilj je ostati u toj diviziji i nakon turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagreb će idućih dana ugostiti Svjetsko prvenstvo divizije 2 hokejaša do 18 godina. Uz Hrvatsku će nastupati Island, Kina, Nizozemska, Srbija i Španjolska. Posljednih godina hokej se popularizirao među djecom i to najviše zbog Medveščaka. Sada se i mlada hokejaška reprezentacija nada podršci s tribina.

Mlada hokejaška reprezentacija sastavljena je uglavnom od igrača iz domaćih klubova, no jedan od njih spremno preleti tisuće kilometara kako bi zaigrao za Hrvatsku. Dominic Rene Čanić stigao je iz Kanade, a ima zanimljiv životni put.

Rođen je na Novom Zelandu, gdje je živio prve tri godine života; potom se obitelj vratila u Hrvatsku gdje je Dominic još u vrtićkoj dobi otkrio sve čari leda i klizaljiki. Posljednje dvije godine Dominik hokej igra u Kanadi u srednjoškolskoj ligi, a razlike između pristupa treninzima i školi u Hrvatskoj i Kanadi dosta su vidljive.

"Puno više se trenira tamo i školski sistem je malo drugačiji. Sportaši imaju više vremena biti sportaši, jer škola nije tolko zahtjevna. Igrači mogu birati koje predmete će učiti", rekao je Dominic.

Dominic je posljednje dvije godine u Sport School Hockey League ponio titulu najboljeg učenika-sportaša. Trenutačno završava srednju školu i u planu mu je upisati neki od fakulteta u SAD-u. A prije toga sa suigračima i prijateljima iz repreznetacije pred zagrebačkom publikom želi ostvariti što bolje rezultate, a glavni im je cilj ostati u diviziji 2. Na otvaranju prvenstva, naše mlade hokejaše čeka Srbija.

"Raspoloženje je super, mislim većinu dečkiju znam cijeli život, jer sam odrastao u Hrvatskoj, pa sam blizak s puno njih. Mi ćemo naravno dat sve od sebe, ostavit ćemo srce na ledu, a na kraju ćemo vidjet kako ćemo zvaršiti", kaže Dominic.

"Srbija je dosta dobar protivnik. Njihova U 20 reprezentacija je bila jako dobra i mislim da čak desetak njihovih igrača s U 20 će igrat za U18 repreznetaciju. Tako da su oni jako dobar protivnik", smatra Čanić.

Mladi hokejaši nadaju se kako će ih publika podržati baš kao i Medveščak.

"Bilo bi super za dečke da nas publika podrži, tak da nadam se da hoće", zaključio je Dominic.

Utakmicu protiv Srbije naši mladi hokejaši igraju u subotu u 20 sati u Domu sportova , a ulaz je slobodan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider