Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
olimpijski i svjetski prvaci

''Tihi pakleni'' bit će domaćini Europskog prvenstva u rukometu: U lovu na drugo zlato

Hrvatski sportski savez gluhih organizirat će Europsko prvenstvo rukometaša za gluhe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski sportski savez gluhih domaćin je 12. Europskog prvenstva za gluhe u rukometu koje će se održati od 8. do 17. siječnja 2021. godine.

Na sastanku održanom u Ateni predsjednik Europske sportske organizacije gluhih (EDSO) potvrdio je da je Izvršni odbor EDSO-a dodijelio domaćinstvo gradu Umagu.

Natjecanje će biti podijeljeno u dvije grupe iz kojih dvije prvoplasirane momčadi nastavljaju put u razigravanje polufinala, utakmica za treće mjesto i finale.

gol expired Rebić lijepom gestom oduševio Italiju: Otkrivena pozadina poteza koji je mnoge zbunio divider

"S veseljem mogu potvrditi da smo preuzeli domaćinstvo Europskog rukometnog prvenstva gluhih koje se trebalo održati u danskom Kopenhagenu u srpnju, no zbog situacije s COVID-19 je otkazano. U dogovoru sa Središnjim državnim uredom za sport, CZ RH, gradom Umagom i našim partnerima Unilineom na čelu s g. Špremom te Hrvatskim rukometnim savezom, odlučili smo da se održi u siječnju u Umagu, pri čemu bih zahvalio spomenutima na podršci. Nadam se da će hrvatska rukometna reprezentacija imati i publiku uz sebe na putu obrane europskog zlata iz 2016. godine u Berlinu", rekao je Oliver Lušić, kapetan rukometne prezentacije i predsjednik HSSG-a.

Podsjetimo, "Tihi pakleni" osim europskog zlata imaju dva naslova svjetskih prvaka i četiri zlatne olimpijske medalje.

gol expired Ivan Rakitić iskren nakon što je iščupao Barcelonu i svojim golom donio tri boda: "Ovo nije normalno" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider