Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DVOSTRUKI NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA

Hrvatska će za pobjedu morati nekako proći pored danskog vanzemaljca

Glavna prepreka čudu u Malmöu bit će senzacionalni danski vratar Niklas Landin Jacobsen.

Danska reprezentacija (Foto: Afp)

Treće veliko natjecanje zaredom Hrvatska će se morati "vaditi" protiv možebitno najbolje reprezentacije svijeta, Danske.

Prethodna dva puta to nije bilo dobro. U Egiptu smo se čak dobro držali u prvom dijelu, koji je završio 17:15, a onda odigrali najgore poluvrijeme dosad te na kraju izgubili 38:26. 

Marin Šipić Velika drama završila bez pobjednika: Hrvatska remizirala sa svjetskim prvacima i još može u četvrtfinale Svjetskog prvenstva! divider

U Mađarskoj prošle godine bilo je nešto bolje, no Danci su opet bili zasluženo bolji za dva pogotka. 

Može li treća sreća?

Poznato je kako se radi o momčadi koja nema nikakvih rupa te koja je opasna sa svake pozicije i kroz apsolutno svaki segment igre. Ipak, jednog igrača mora se posebno istaknuti.

Trenutačni IHF-ov najbolji igrač svijeta te jedini igrač koji je dosad tu nagradu osvojio dva puta zaredom - upravo to je Niklas Landin, čovjek pored kojeg će naši igrači morati poslati što više lopti s ciljem da naprave veliko iznenađenje.

Landin je jedan od onih vratara za koje se kroz rukometni žargon kaže da samim pojavljivanjem na golu ima deset posto obrana više nego što bi bilo u normalnim okolnostima. Sjetimo se onoga što je Hrvatska godinama imala s Thierryjem Omeyerom. S Landinom to imaju svi.

Mikkel Hansen Podcjenjivanje ili realnost? Neviđena situacija na kladionicama, Hrvatska totalni autsajder divider

Ali, dok je čak i taj spomenuti Omerey imao neke svoje slabosti, koje je, recimo, vrlo dobro znao iskoristiti Marko Kopljar, čovjek koji igrom slučaja nikad nije imao kompleks francuske hobotnice, Landin nema slabosti.

Landin nema nijedne slabosti

Teško je zaključiti je li bolji na šuteve izvana, one s krila ili na zicere, koje nerijetko čudesno vadi i tako dodatno podiže moral danskoj reprezentaciji, ali i Kielu, gdje već godinama uspješno brani. Barem do ljeta ove godine, kad će se preseliti kući u moćni Aalborg.

Analiza Vedrana Zrnića Analiza Vedrana Zrnića: Cindrić je zalog za Dansku, ali svi moraju odigrati utakmicu života divider

Zlatni olimpijac, europski prvak te dvostruki svjetski prvak s Danskom. Osvajač Lige prvaka, dva EHF kupa i dvije Bundeslige s Kielom. IHF-ov aktualni dvostruki igrač godine. Dva puta najbolji vratar svjetskog prvenstva, po jednom Olimpijskih igara i europskog prvenstva. Četiri puta najbolji vratar Lige prvaka, tri puta Bundeslige te jednom najbolji igrač Bundeslige.

Ako ga razbranimo, moći ćemo vrlo brzo položiti oružje na pod.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider