Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dvije prijateljske

Hrvatska se brzo snašla i dogovorila zamjenu za otkazanu utakmicu s Bosnom i Hercegovinom

Umjesto utakmice s BiH, Hrvatska će igrati dvije utakmice s Rusijom na Croatia Cupu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Korona virus je promijenio mnoga toga u našim životima. I još uvijek mijenja, praktički iz sata u sat, dana u dan. Tako je hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija umjesto susreta s Bosnom i Hercegovinom na otvaranju Croatia Cupa u zagrijavanju za Europsko prvenstvo, sasvim neočekivano dobila uvjetno rečeno, slobodan dan. Naime, kako je tijekom antigen testiranja otkrivena korona u redovima te reprezentacije, jedina normalna odluka bila je da se taj susret otkaže.

Kako je već ranije bio dogovoren nastup Rusije na tom turniru, Hrvatsku rukometni savez brzo je reagirao i tijekom večeri dogovorio dva prijateljska susreta s tom selekcijom. Prvi će se igrati u petak, 7. siječnja u 16 sati i 45 minuta, a drugi u subotu 8. siječnja, u isto vrijeme.

gol expired Ne prestaju stizati loše vijesti iz hrvatskog tabora: Otkazana utakmica rukometaša protiv BiH divider

Nema sumnje da će to za oba izbornika biti odlična prilika da provjere sve raspoložive snage i testiraju spremnost svojih igrača nakon pet dana priprema u ovoj trećoj fazi.

Premda smo sigurni da znate, vrijedi podsjetiti da je Hrvatska nakon dolaska u Osijek na završne pripreme najprije zbog ozljede ostala bez Luke Šebetića. Umjesto njega, izbornik je pozvao Šimu Ivića. Odmah nakon toga, PCR testiranje otkrilo je da su kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić pozitivni i morali su u izolaciju. S obzirom da osjeća posljedice lakše ozljede mišića nadlaktice desne ruke, iz preventivnih razloga dvoboje Croatia Cupa morat će propustiti i Marko Mamić. Stoga, izbornik je uputio naknadni poziv Tinu Lučinu. I on je od sinoć s ekipom u hotelu Osijek.

Otkazivanje susreta s BiH bio je novi šok. Ali, podatak da ih čekaju dva prijateljska susreta s Rusijom, jer igrači su silno željni lopte i prave igre, te jutrošnje antigen testiranje koje je pokazalo da su svi igrači i članovi stožera negativni, ali i današnji rođendan Ivana Martinovića, bitno su popravili raspoloženje u ekipi.

gol expired Igor Karačić opet izostavljen: Horvat pozvao debitanta u reprezentaciju za Euro divider

Rusija je nekada bila svjetska rukometna sila. U posljednjih 30-tak godina od raspada Sovjetskog Saveza osvojila je osam medalja s velikih natjecanja. Posljednja je doduše bila davno, u Ateni na Olimpijskim igrama kad su bili brončani.

Na klupi joj sjedi bivši igrač i trener banjalučkog Borca Velimir Petković. On je sjajnu trenersku karijeru izgradio u Njemačkoj, gdje je između ostalih trenirao Wetzlar, Goppingen, Fuchse Berlin. Rusija u Osijek dolazi s ekipom koja je kombinacija mladosti i iskustva. Predvode je Daniil Shishkarev (Chehovski Medvedi) i Dmitrii Zhitnikov (Wisla Plock). Ali tu su još silno talentirani Dmitrii Santalov (Meshkov Brest) Dmitrii Kiseleev (CSKA), Mikhail Vinogradov, Viacheslav Kastakin, itd, itd…

Rusija se nalazi u vrlo zanimljivoj skupini na Europskom prvenstvu, zajedno s Norveškom, Litvom i jednim od dva domaćina, Slovačkom. Susrete prvog kruga igra u Košicama. I nada se prolasku u drugi krug. S kakvim adutima, provjerit ćemo tijekom sljedeća dva dana u Osijeku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider