Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čeka se odluka grada

HRS zaustavio prodaju ulaznica za Euro, Split gubi domaćinstvo?

Grad Split još uvijek nije potpisao ugovor o domaćinstvu Europskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometni savez i grad Split nisu potpisali ugovor o organizaciji Europskog rukometnog prvenstva koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u Hrvatskoj. Budući da se Europskoj rukometnoj federaciji do ponedjeljka 27. studenog 2017. moraju dostaviti potpisani ugovori sa svim gradovima domaćinima prvenstva, Splitu je upućena požurnica te se pokušava dogovoriti potpisivanje ugovora.

Navodno je zapelo između Grada i tvrtke koja upravlja Spaladium Arenom koja je u stečaju. Njoj će Grad Split isplatiti 900 tisuća kuna, koliko košta iznajmljivanje dvorane, ali EHF traži pokrivanje vanjskog dijela Spaladium Arene na kojem se vide nedovršeni radovi te neke dodatke na postojećem semaforu. Tih dodatnih 140 tisuća kuna trebao bi pokriti Grad jer tvrtka ne želi ulagati u situaciji kada je dvorana u stečaju.

Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac pojasnio je situaciju te otkrio kako je prodaja ulaznica trenutno obustavljena iako je za otvaranje i utakmicu Hrvatska - Srbija dvorana već rasprodana.

''U zadnjih nekoliko dana veliki je pritisak Europske rukometne federacije prema Hrvatskom rukometnom savezu u smislu dostavljanja potpisanih ugovora sa svim gradovima organizatorima Europskog prvenstva. Imamo trenutno problem što iz grada Splita nemamo potpisan ugovor. Naime, mi taj ugovor trebamo do ponedjeljka dostaviti u EHF. Mi smo sa Splitom dogovorili sve uvjete iz ugovora, ali još formalno nismo dobili navedeni ugovor i pokušavamo što prije ishoditi potpisivanje. Prije deset dana je u Gradsko poglavarstvo Splita poslana požurnica da se ugovor potpiše. Nismo još dobili nikakav termin, a mi smo zbog toga morali zaustaviti daljnju prodaju ulaznica jer moramo predati potpisani ugovor da bi se sve nastavilo'', stoji u izjavi Tomislava Grahovca.

U Splitu bi se trebale igrati utakmice skupine A, a osim hrvatske reprezentacije u toj skupini igraju Srbija, Švedska i Island.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider