Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Za povijest: Hrvatska pobijedila Austriju i plasirala se na Final Four Lige nacija!
Ostali sportovi
HOS ponovio odluku

Odbojkaški savez proglasio prvake, poništio odluku pa opet proglasio prvake

Odluku o prvacima prvi put donijeli su 17. ožujka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) ponovio je odluku o završetku natjecateljske sezone 2019/20. kojom se u muškoj konkurenciji prvakom proglašava Mladost Ribola Kaštela, a u ženskoj konkurenciji naslov osvaja Mladost Zagreb.

Podsjetimo, Upravni odbor HOS-a je sredinom ožujka zaključio ligaška natjecanja za ovu sezonu i proglasio prvake na temelju plasmana uoči prekida prvenstva uslijed epidemije koronavirusa. To je značilo da su prvacima postale odbojkašice zagrebačke Mladosti i odbojkaši Mladost Ribole Kaštele.

Međutim, 24. travnja Upravni odbor HOS-a je donio odluku o poništavanju odluka donesenih 17. ožujka. Nakon poništavanja odluka, Upravni odbor je pokrenuo novi postupak pronalaženja rješenja vezanih uz završetak sezone.

gol expired Pogledajte kako je Ngannou udarao na početku karijere: Predator objavio snimku brutalnog prvog nokauta divider

Nakon provedene rasprave članova Odbora za natjecanje HOS-a, prema Upravnom odboru upućen je prijedlog rješenja zaključenja sezone 2019/2020. Sukladno Čl. 61. stavak 3. Zakona o sportu, isti prijedlog je upućen Hrvatskom olimpijskom odboru (HO) na davanje mišljenja.

Povjerenstvo za sustav natjecanja HOO-a ocijenilo je "da je navedeni prijedlog promjena u sustavu odbojkaških natjecanja u Republici Hrvatskoj za sezonu 2019/2020 utvrđen na najbolji mogući način za odbojkaški sport i odbojkaške klubove koji nastupaju u sustavu natjecanja Hrvatskog odbojkaškog saveza, u nastalim izvanrednim okolnostima, a sukladno čl. 3 Zakona o dopunama Zakona o sportu, koji upravo utvrđuje uvjete za promjenu sustava natjecanja u slučaju nastupanja posebnih okolnosti koje podrazumijevaju stanje nastalo slijedom epidemije od bolesti COVID 19", te je donijelo pozitivno mišljenje na prijedlog promjene sustava natjecanja za sezonu 2019/2020.

gol expired Arteta sanja transfer igrača koji bi mogao promijeniti Arsenal i doseći svoj ''najbolji nivo'' divider

Po dobivanju pozitivnog mišljenja HOO-a, HOS je uputio zahtjev za izdavanjem suglasnosti na isti prijedlog završetka natjecanja Središnjem državnom uredu za šport (SDUŠ).

Nakon izdane suglasnosti SDUŠ-a, Upravni odbor HOS-a potvrdio prijedlog odbora za natjecanje te donio odluku o završetku odbojkaških natjecanja sezone 2019/2020 kako slijedi.

"Zbog nastupanja posebnih okolnosti (globalna pandemija COVID-19) koje podrazumijevaju događaj i stanje koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a sve zbog zaštite zdravlja svih sudionika natjecanja (natjecatelji i službene osobe), gledatelja i drugih dionika, odbojkaška natjecanja u Republici Hrvatskoj pod direktnom nadležnošću Hrvatskog odbojkaškog saveza u svim kategorijama za žene i muškarce se obustavljaju s plasmanom na tablici zatečenim 11. ožujka 2020. godine i otkazuju se sve utakmice iz natjecanja pod direktnom nadležnošću HOS-a čije je održavanje predviđeno za razdoblje nakon 11. ožujka 2020. godine osim polufinala i finala KUP-a RH za muškarce, KUP-a Snježane Ušić za žene i završnica Prvenstva Hrvatske mlađe dobnih kategorija," objavili su iz odbojkaškog saveza.

Naslov prvakinja po drugi put su osvojile odbojkašice zagrebačke Mladosti ispred OK Kaštela i OK Marine Kaštela, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa HAOK Rijeka CO.

U muškoj konkurenciji slavili su odbojkaši Mladost Ribola Kaštela, druga je zagrebačka Mladost, treće mjesto osvojila je Mursa Osijek, a četvrto MOK Rijeka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider