Sakrivene iza dvadeset kilograma teške zaštitne opreme, njihov spol otkriva samo duga kosa koja viri iz kaciga.

Ipak, žestokih duela u ženskom hokeju nema. Ela to dobro zna. Počela je trenirati s dečkima jer kod nas još nije bilo ženskog hokeja.

''S curama ne smijem ništa, odmah je faul, dvije minute. Stroža su pravila, nema ništa na tijelo, odmah je isključenje,'' otkrila je Ela Filipec, reprezentativka Hrvatske.

Nema ni razbijenih zubi ili teških ozljeda jer oprema pokriva većinu tijela.

''Mogu se bez problema bacati po ledu, hitati i apsolutno mi nije ništa,'' rekla je za Novu TV Sonja Meke.

Nevjerojatan je raspon godina igračica koje treniraju zajedno.

''Ima ih od 12 godina do 34 i onda je to problem sve strpati u jedan koš i radit s tim,'' kaže Mario Buđa, pomoćni trener reprezentacije.

Natječu se u 3. diviziji., a sve funkcionira samo zahvaljujući velikom entuzijazmu djevojaka. Kada drugi sportaši spavaju, one treniraju. Nema treninga prije 23 sata, odrađuju se nakon posla.

Za deset dana putuju na svoje treće svjetsko prvenstvo, ali ne na račun sportskih institucija jer novca nema. Snalaze se same.

''Cure su tražile sponzore uz pomoć roditelja, sponzori su se našli za karte. Savez nema novaca, ne može nam platiti,'' priznala je Ela.

Nedostaje im još 150 tisuća kuna i nadaju se da će naći sponzore - inače će nastup na Svjetskom prvenstvu morati platiti iz vlastitog džepa.