Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
Pomogao i Ivica Kostelić

Hirscheru slalom u Wengenu, naš Elias Kolega osvojio prve bodove u Svjetskom kupu

Najbolji skijaš današnjice Austrijanac Marcel Hirscher upisao je osmu pobjedu ove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marcel Hirscher upisao je osmu pobjedu ove sezone, a petu u slalomu nakon što je u nedjelju bio najbrži u slalomskoj utrci Svjetskog kupa u švicarskom Wengenu. Hrvatski predstavnik 21-godišnji Elias Kolega po prvi puta u karijeri osvojio je bodove u Svjetskom kupu zauzevši 21. mjesto.

Do 53. pobjede u karijeri Hirscher je došao na uvjerljiv način, imao je najbolje vrijeme u obje vožnje. Drugo mjesto pripalo je Norvežaninu Henriku Kristoffersenu (+0.93), a treći je bio Šveđanin Andre Myhrer (+1.72).

"Odlično sam odradio prvu vožnju. Uspio sam napraviti sve što sam zacrtao. Imao sam visoki startni broj 56 tako da je ulazak u drugu vožnju jako dobra stvar," kazao je Kolega.

U drugoj vožnji nije želio previše riskirati kako bi dohvatio svoje prve bodove.

"Drugu vožnju sam vozio dosta oprezno kako bi osvojio prve bodove. Nisam želio riskirati. Prva trojica skijaša koja su nastupila ispred mene su pala, pa sam bio oprezniji. Zadovoljan sam i ništa si ne predbacujem."

Kolega je naglasio kako mu je nakon odličnog nastupa u Wengenu dodatno poraslo samopouzdanje.

"Jako mi znači odlična prva vožnja i nadam se kako ću na idućim utrkama biti u ovakvoj formi."

U Wengenu je u nedjelju bio i Ivica Kostelić, koji je četiri puta pobjeđivao na ovom skijalištu (u slalomu i kombinaciji) i njegovi savjeti sigurno su pomogli Eliasu Kolegi. U prvoj vožnji Kolega je sa startnim brojem 56 završio na 27. mjestu, a na kraju se popeo do 21. pozicije (+5.69).

Drugi hrvatski predstavnik Matej Vidović, koji je prije tjedan dana osvojio prve bodove ove sezone sa 23. mjestom u slalomu u Adelbodenu, ostao je bez druge utrke, završivši na 35. poziciji.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Marcel Hirscher sa 974 boda. Kristoffersen je drugi sa 800, a Francuz Alexis Pinturault na trećem mjestu ima 579 bodova.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider