Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
10 golova

Heroj Ledene Tom Zanoški pokazao koliko je veliko njegovo srce

Igrač zagrebačkog KHL Medveščak i ljubimac zagrebačke publike Tom Zanoški osnovao je privatnu Zakladu. Namjera mu je pomagati djecu ali i obitelji lošijeg imovinskog statusa te mlade hokejaše iz Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

“Mojim roditeljima nije bilo lako kupovati skupu opremu. Zato su dio kupovali, a dio sam dobivao od donacije. Sada želim pomagati kao što su nekada meni”, rekao je Tom Zanoški i naveo jedan od razloga zašto je odlučio osnovati svoju humanitarnu zakladu.

Već prošle sezone Tom Zanoški, jedan od najpopularnijih zagrebačkih Medvjeda, kroz klupske je humanitarne i društvene akcije pokazao svoju socijalnu osjetljivost i želju da pomogne djeci i navijačima zagrebačkog Medveščaka koji su ne svojom krivicom susreli određene životne poteškoće i koji su slabijeg imovinskog stanja.

Od ove sezone Zanoški je odlučio otići i korak dalje te kroz svoju novoosnovanu privatnu humanitarnu zakladu “10 golova” razveseliti, pomoći, ali i iznenaditi mnoge mlade i obitelji diljem Hrvatske. Njegova želja je djeci pomoći ne samo financijski, već kroz razne akcije, aktivacije i programe uključiti ih u normalan život i pružiti im razlog za veselje i osmijeh.

Prva akcija njegove privatne Zaklade, ali i prvi projekt kojim će u sezoni 2012./2013. Zanoški pokazati veličinu svoga srca i svoje plemenite namjere bit će poklon ulaznice za najsretnije najmlađe navijače za Medveščakove utakmice. Akcija započinje s utakmicom Medvjeda i austrijskih Black Wingsa 30. rujna u Domu sportova, a vrijedit će za svaku Medveščakovu domaću utakmicu do kraja sezone.

Akcija je namijenjena isključivo djeci u dobi od 4 do 16 godina, a svako zainteresirano dijete koje želi sudjelovat u akciji i doći na utakmicu Medveščaka kao Tomov 'gost' morat će ispuniti jedan zadatak. Naime, svi sudionici morat će odrediti i predstaviti svojih 10 životnih ciljeva ( tv '10 golova'!), a Tom Zanoški odabrat će među njima najvrjednije i najzanimljivije popise ciljeva.

Najsretniji sudionici odnosno oni koje će Tom ocijeniti najboljima, a za svaku utakmicu Tom će odabrati dvije nove osobe koje dolaze u pratnji roditelja, imat će priliku prisustvovat utakmici osvojivši navijački paket koji uključuje dvije ulaznice, snack i osvježavajuće piće za vrijeme utakmice, navijačku majicu i naravno kratki susret i fotografiranje s Tomom nakon utakmice.

“Znate, kada god uđem u ledenu dvoranu Doma sportova prođu me trnci i pogled na 6500 ljudi koji vjerno navijaju za nas je osjećaj koji se riječima ne može opisati. Njihova potpora ne samo meni, već i mojim suigračima i klubu, zapravo su razlog zašto sam se i ja neki simboličan način želio njima odužiti te kroz rad svoje zaklade, omogućiti onima koji nemaju financijskih sredstava da dođu na utakmicu, a kroz neke druge akcije pokušat ću pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Želja mi je da u ovim uistinu teškim vremenima, vratim osmijeh na dječja lica, a nadam se da ću uspjeti u svojoj namjeri i da će ova moja privatna zaklada pomoći mnogima”, rekao je napadač zagrebačkih Medvjeda, Tom Zanoški.
Kako doći do navijačkih ulaznica za domaće Medveščakove utakmice svi zainteresirani imat će mogućnost saznati već u narednim danima, kada će poziv i uvjeti sudjelovanja biti objavljeni na službenoj Facebook stranici Tomove zaklade kao i službenoj internet stranici KHL Medveščak Zagreb.

Projekt '10 ciljeva' kroz poklon ulaznice samo su početak Tomovih akcija. U vremenu koje je ispred nas, Zanoški planira mladim hokejašima, svim zaljubljenicima u hokejski sport donirati i hokejašku opremu, u pripremi su i posebne majice čijom prodajom će se skupljati sredstva za pomoć djeci diljem hrvatske, ali i niz drugih akcija i projekata koje će Zanoški provoditi s namjerom da pomogne djeci i mladima.

“Tijekom prošle sezone Tom je imao želje pomagati mladima, aktivno je sudjelovao u mnogim našim akcijama, a njegova socijalna osviještenost te humanost razlog su zapravo zašto je u ovoj sezoni odlučio konkretnije krenuti u jedan lijep i hvale vrijedan projekt. Klub će i dalje nastaviti, kao sportski partner UNICEF-a, provoditi projekte za djecu i mlade, no naravno da ćemo biti i Tomu biti podrška u njegovim projektima, želeći potaknuti i druge u našem društvu da svojim primjerom ne samo pomognu već i budu uzor mladima oko njih”, rekao je voditelj odnosa s javnošću i medijima KHL Medveščak Zagreb Ranko Vučinić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider