Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravoooo!

Hrvatska ima svjetsku prvakinju u judu: Helena Vuković na krovu svijeta!

Nakon dva europska zlata u judu Hrvatska je dobila i svjetsku prvakinju u liku Helene Vuković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska judašica Helena Vuković (preko 70 kg) postala je svjetska prvakinja! Na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Čileu, 16-godišnja judašica je pokazala kvalitetu i sa zlatom oko vrata se vraća u domovinu.

Tako se nastavio niz hrvatskih uspjeha na svjetskoj pozornici, te nakon dvije europske prvakinje (Ana Viktorija Puljiz i Lara Cvjetko) Hrvatska ima i svjetsku prvakinju u kadetskoj konkurenciji.

"Još uvijek sam pod dojmom i nisam svjesna što sam postigla. Nevjerojatan osjećaj! Sad se idem dobro odmoriti", uz osmijeh je rekla zlatna Helena Vuković.

U prvom kolu Helena je bila slobodna, da bi u prvom nastupu ipponom pred kraj borbe svladala Hannu (Bah). U četvrtfinalu je išla na Tajvanku Lin, koju je svladala u «zlatnom bodu» wazarijem nakon više od pet minuta borbe.

Polufinale je za protivnicu donijelo Njemicu Rollwage, koju je Vuković bacila na ippon lijepom uchi matom u drugoj minuti borbe. I tada slijedi finale u kojoj je protivnica bila europska kadetska prvakinja i pobjednica olimpijade mladih Somkhishvili. U «produžetak» se ušlo sa po dvije kazne obje judašice, a onda je Vuković slavila wazarijem vrijednim svjetskog zlata!

Filip Miljević (preko 90 kg) je izgubio od Schreibera (Njem) u prvom nastupu, a Anđela Violić (do 70 kg) nakon pobjede protiv Liu (SAD), nije uspjela protiv Galandi (Njem).

Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) je izgubila ipponom u prvom nastupu od Arraes (Bra). Lara Cvjetko (do 57 kg) je ipponom protiv Wright (Aus) ušla u četvrtfinale, ali je u polufinale ipak prošla Kropska (Polj) wazarijem u "zlatnom bodu". U repasažu od Lare je bila bolja Fusco (Ita) i ipponom otišla u borbu za broncu koju je i osvojila.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider