Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
Nepobjediva Sandra

Hanžekovićev memorijal: Sandra Perković baca za sezonu bez poraza

Dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković najavila je da će učiniti sve kako se ne bi ponovila 2013. godina, kad je jedini poraz u sezoni doživjela baš na Mladosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković najavila je u ponedjeljak da će na ovogodišnjem, 66. izdanju Memorijala Borisa Hanžekovića, učiniti sve kako se ne bi ponovila 2013. godina, kad je jedini poraz u sezoni doživjela baš na Mladosti.

"Ovakva je situacija bila i 2013. godine, ali tada sam došla ozlijeđena i doživjela jedini poraz. Sad sam zdrava i spremna i želim završiti sezonu bez poraza", rekla je Sandra Perković koja je te 2013. ostala i bez rekorda mitinga, ali ga je prošle godine hicem od 69,88 metara vratila u svoje vlasništvo.

"To mi je najdraži hitac u Zagrebu, kad je disk pao na crtu 70 metara, ali su izmjerili 69,88. Nadam se da će ovoga puta stvarno biti 70 metara", rekla je Sandra koja je motivirana pred svojim navijačima napraviti još i više.

"Publika ne daje dodatne centimetre, ali daje adrenalin da napraviš još bolje ono što si radio na treningu. Ako bude toplo, nadam se da mogu baciti dalje i od 71,08 metara i srušiti hrvatski rekord."

Osim Sandre, od hrvatskih olimpijki iz Rija nastupit će Ana Šimić u skoku u vis te Andrea Ivančević na 100 metara s preponama, gdje će jedna od glavnih favoritkinja za pobjedu biti Amerikanka Dawn Harper-Nelson, olimpijska pobjednica iz Pekinga.

"Očekujem pobjedu. Uglavnom sam trčala svoje najbolje rezultate u drugom dijelu sezone pa to očekujem i u Zagrebu", izjavila je američka preponašica koja se na američkom izbornom natjecanju zbog ozljede nije uspjela izboriti za nastup na Igrama u Riju.

Jedno od zvučnijih imena među atletičarkama koje će nastupiti u Zagrebu je ono Čehinje Zuzane Hejnove, dvostruke svjetske prvakinje na 400 m prepone, koja se vraća na Mladost.

"Sad sam drugačija, bolja, iskusnija. Imam bolje rezultate nego tada. Nadam se da će vrijeme biti bolje nego danas. Bilo je ovakvo i zadnji put kad sam bila, 10 stupnjeva i kišovito. Nadam se da će biti bolje", rekla je četvrtoplasirana iz olimpijskog finala te najavila mogući pokušaj rušenja rekorda mitinga (54.14) koji stoji još od 2000. godine.

"Ovisit će o vremenu. Koliko se sjećam, stadion je brz i lijep. Sve ovisi o uvjetima", rekla je Čehinja koja je ove godine već trčala ispod 54 sekunde (53.92).

Snažna će konkurencija biti i u memorijalnoj utrci na 110 m prepone, u kojoj je već deset godina redoviti gost zagrebačkog mitinga Amerikanac David Oliver, svjetski prvak iz 2013.

"Uvijek sam sretan kad sam ovdje. Atmosfera je fantastična. Moja utrka nazvana po domaćoj legendi. Uvijek nastupaju dobri trkači. Jednom sam uspio pobijediti, nadam da ću uspjeti i drugi put", najavio je svoj nastup, a na pitanje o utrci ispod 13 sekundi odgovorio:

"Bilo bi super kad bi bili brzi. No, prvo pokušavam pobijediti. Uglavnom se pamte pobjednici, a ne vremena."

Svakako najbrža utrka programa bit će ona na 100 metara u kojoj će bivši svjetski rekorder Jamajčanin Asafa Powell ići po još jednu pobjedu na Mladosti.

"Još je ostalo dosta snage. Postajem sve brži. Ako ne bude kiše, ako ne bude prehladno, mogu brzo trčati, a onda ćemo se zabavljati", izjavio je Powell kojem posebna pozivnica za još mnoge dolaske u Zagreb nije potrebna.

"Ako je 'party' dobar, dolazim još barem deset puta."

Na čelu organizacije zagrebačkog mitinga je direktorica Ivana Brkljačić kojoj su ovogodišnji posao olakšale sjajne hrvatske atletičarke.

"Cure su u Riju napravile 50 posto organizacije, nama su ostali samo tehnički detalji", izjavila je Brkljačić te najavila:

"Olimpijcima koji su nastupili u Riju napravit ćemo svečani doček."

Iako im vremenska prognoza ne ide na ruku, direktorica mitinga pozvala je gledatelje da ih eventualna kiša ne obeshrabri u dolasku na Mladost.

"Nemojte se bojati kiše, atletika je sport na otvorenom. Imamo kišobrane i kabanice."

Na kraju se još jednom posebno zahvalila najboljoj svjetskoj bacačici diska.

"Nemamo priliku nagraditi Sandru koliko ona zaslužuje, ali ona konstantno daje potporu organizaciji mitinga."

Svim je natjecateljima puno sreće i uspjeha poželio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je još jednom istaknuo doprinos hrvatskih sportaša u dovođenju velikih sportskih priredbi u Hrvatsku:

"Da nije bilo Kostelića, ne bismo imali Snježnu kraljicu. Da nemamo Sandru, Blanku, sada Saru i Andreju, ne bismo imali Hanžek", zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Ovogodišnje izdanje zagrebačkog atletskog mitinga već će u ponedjeljak otvoriti najbolji svjetski bacači kugle natjecanjem na bacalištu kraj zagrebačkih fontana, koje će započeti u 18.30 sati. Program u utorak na atletskom stadionu na Mladosti započinje predstavljanjem najvećih zvijezdi mitinga u 18.10 sati, a prva natjecanja kreću od 18.30 sati, kad će se na zaletištu naći skakači motkom. Završna utrka mitinga je utrka atletičara na 200 m, koja će započeti u 20.55 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider