Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sprema se spektakl

Perković najavila hitac preko 70 metara, a Bandić nastup Sare Kolak na Hanžeku

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica Hanžeka Ivana Brkljačić su u utorak, dva tjedna prije 66. Hanžekovićevog memorijala, obišli stadion Mladosti na Savi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pridružile su im se i dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković te polufinalistica Olimpijskih igara u Rio de Janeiru na 100 metara prepone Andrea Ivančević.

"Miting se i ove godine održava u dva dana. Na novom bacalištu pokraj gradskih fontana je 5. rujna u 18,30 bacanje kugle, dok je 6. rujna u 18,00 sati miting na Mladosti", rekla je Ivana Brkljačić najavivši da je Grad Zagreb omogućio da oba dana ulaz za sve građane bude slobodan. Besplatne ulaznice za natjecanje na Mladosti moći će se podići od 3. rujna na prodajnom mjestu SRC Mladost.

Andrea Ivančević je komentirala je svoj nastup na OI U Riju, kojim usprkos tome što je dvaput trčala ispod 13 sekundi i ušla u polufinale, nije potpuno zadovoljna.

"Bila sam šest tjedana ozlijeđena pa u Rio nisam došla u najboljoj formi. Drago mi je što čujem da je menadžer opet na Hanžeku složio jaku utrku na 100 prepone s finalisticama Olimpijskih igara jer osjećam da bih do kraja sezone mogla popraviti hrvatski rekord", rekla je Andrea Ivančević.

"Hanžek je u mom kalendaru uvijek nešto posebno pa za moj najdraži miting uvijek pripremam nešto posebno. Moj disk će sasvim sigurno daleko letjeti i 6. rujna. Ako gradonačelnik Bandić još uvijek čuva onaj bonus za hitac preko 70 metara, možda ćemo mu ga konačno uzeti“, rekla je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković.

"Kad smo prije 15 godina uređivali ovaj stadion nije još bilo ni Sandre, ni Blanke, ni Andreje, odnosno bile su još djevojčice. A sad smo dobili i Saru Kolak zbog koje ćemo ove godine na Hanžeku imati i bacanje koplja za atletičarke! Pozivam vas sve i na 2. Memorijal Ivana Ivančića na fontanama, koji će se održati na vjerojatno najljepšem bacalištu kugle u Europi", rekao je zagrebački gradonačelnik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider