Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Preživjeli krize i rat

Jedan veliki sportski događaj u Zagrebu planira se održati: "Nastavljamo s organizacijom!"

Hanžekovićev Memorijal ove godine slavi svoj 70. rođendan, kao jedan od najdugovječnijih atletskih mitinga u svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda je u ovom trenutku teško predvidjeti što donosi budućnost, organizatori zagrebačkog međunarodnog atletskog mitinga poručili su kako nastavljaju s organizacijom jubilarnog, 70. Hanžekovićevog Memorijala koji bi se trebao održati 15. rujna na stadionu Mladosti uz Savu.

"Trenutno ne možemo znati što nam budućnost donosi, ali ćemo i dalje pratiti upute našeg Stožera, misliti na sigurnost publike i natjecatelja i u nadi da će sve ovo brzo proći, nastavljamo s organizacijom jubilarnog, 70. Hanžekovićevog Memorijala", poručili su iz Organizacijskog odbora.

"Hanžek je preživio brojne krize i katastrofe"

Hanžekovićev Memorijal ove godine slavi svoj 70. rođendan, kao jedan od najdugovječnijih atletskih mitinga u svijetu.

"Tradicija traje od 1951. godine, a Hanžekovićem Memorijal je u posljednjih 70 godina preživio brojne krize, prirodne katastrofe, a tradicija je ostala neprekinuta i za vrijeme Domovinskog rata", dodali su.

gol expired Legenda Milana i njegov sin uspješno su se oporavili od koronavirusa divider

Od ove godine Hanžek je uvršten u Zlatnu kategoriju Continental Toura.

Uz redizajniranu Dijamantnu ligu Međunarodna atletska federacija je uvela i seriju mitinga World Athletics Continental Tour, s tri razine mitinga Zlatni, Srebrni i Brončani - čiji je status određen kvalitetom natjecanja i nagradnim novcem u ponudi. Popularni Hanžek je uvršten u najprestižniju zlatnu razinu.

Sedam mitinga već je otkazano

Uz Hanžekovićev memorijal koji će se iduće godine održati 15. rujna, u Gold Level World Athletics Continental Toura su i Tokio, Nairobi, Nanjing, Ostrava, Hengelo, Turku, Kingston, Szekesfehervar i Silesia.

Nažalost, zbog koronavirusa prvih sedam mitinga je otkazano, a za sada su 'preživjeli' Memorijal Gyulai Istvan u Szekesfehervaru (7. srpnja), Memorijal Kamila Skolimowska u Silesiji (6. rujna), te Memorijal Borisa Hanžekovića.

gol expired Mourinho priznao da je prekršio pravila izolacije, stigli komentari gradonačelnika i vlade divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider