Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
intervju za dnevnik nove tv

Veliki talent, ali i misterij hrvatskog rukometa: O neobičnom potezu, Červaru, neigranju na SP-u...

Njegov talent u matičnom klubu Kozali prepoznao je veliki PSG kada je imao samo 17 godina, a transfer u Nexe uzdrmao je hrvatski rukomet.

Halil Jaganjac (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Njegov transfer u Nexe dobro je uzdrmao hrvatski rukometni svijet, jer je umjesto PPD Zagreba, u koji najčešće odlaze najveći talenti, odabrao klub iz Našica.

"Da me netko pitao, da mi je rekao da ću ići u Nexe i da će mi to biti sljedeći klub, ja bih mu rekao: 'Teško!' Ali sad kad sam ovdje, stvarno mi je predivno i ne želim uopće razmišljati ni o čemu drugom nego o daljnjem radu.''

Halil Jaganjac rođen je 22. lipnja 1998. u Rijeci, dakle tek mu je 20 godina. Njegov talent u matičnom klubu Kozali prepoznao je veliki PSG kada je imao samo 17 godina. Igrao je za drugu momčad, a onda ga je Lino Červar doveo u makedonski Metalurg.

I tamo je briljirao prije nego je stigao u Nexe. Bio je čak drugi najbolji strijelac Lige prvaka u grupnoj fazi natjecanja.

Nije dobio ni minute na SP-u: "Bit će vremena za dokazivanje"

"Ja to uopće ne doživljavam kao neku veliku stvar. Meni je to sada postala svakodnevnica i pokušavam to nadmašiti i biti bolji, pokušati se ne zadovoljiti time nego probati to nadmašiti."

Kao najveći talent hrvatskog rukometa bio je u momčadi za Europsko prvenstvo u Hrvatskoj prošle godine. No, ovog siječnja Červar mu nije dao šansu na Svjetskom prvenstvu. No, kaže da izborniku ništa ne zamjera.

"Biti s tim dečkima, s Duvnjakom, Cindrićem, Karačićem, od njih naučiti ponešto svaki dan je već velika privilegija samo na treninzima, a kada dobijete koju minutu na utakmicama, bilo pripremne ili bitne utakmice, meni je uvijek čast igrat za hrvatsku reprezentaciju."

A evo kako je komentirao kuloarske priče da šansu nije dobio jer nije potpisao za PPD Zagreb.

"Ma ja apsolutno o takvim stvarima ne razmišljam, mislim da tim stvarima nije mjesto u sportu. Ja se koncentriran na rukometni teren, sve oko njega me apsolutno ne zanima. Mislim da onaj tko u tom trenutku bude najbolji, dobit će priliku predstavljati reprezentaciju. Ja mislim da sam mlad, imam 20 godina i bit će jako puno vremena da se ja i dokažem."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider