Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Gluhi hrvatski rukometaši postali europski prvaci

Dvanaesto Europsko rukometno prvenstvo gluhih se po prvi put u povijesti održalo u Zagrebu. Natjecanje se odvijalo po kružnom bod sustavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija gluhih rukometaša osvojila je naslov europskih prvaka, u posljednjem susretu ona je svladala Rusiju sa 34-25.

Hrvatsku igru sa 12 golova predvodio je Tomislav Bošnjak, koji je ujedno i najbolji strijelac prvenstva sa 32 postignuta pogotka. Srebrna medalja tako je pripala Rusiji, dok je brončanu medalju osvojila reprezentacija Srbije.

Milan Stjelja Hrvatski navijač je u veljači znao da će Vatreni igrati u Kopenhagenu i profitirao divider

"Završilo je Europsko prvenstvo. Danas je rezultat bio izjednačen na početku, ali smo pokazali veću kvalitetu kako u obrani tako i u napadu. Posebno se istaknuo naš vratar, Žiga Bedenik, nakon serija obrana napravili smo nedostižnu razliku i održavali je do kraja. Pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa i da smo zasluženo osvojili naslov Europskih prvaka! Čestitao bih svim dečkima i Rusima na odličnoj utakmici, a ovim zlatom smo potvrdili naš rad i trud", rekao je Tomislav Bošnjak.

Saša Lugonjić Dvojica Vatrenih preskočila subotnji trening, ali razloga za paniku nema: Evo o čemu se točno radi divider

"Bila je ovo dobra utakmica, borili smo se cijelo vrijeme, bili smo na početku tu negdje, ali smo na kraju pokazali da smo bolja i kvalitetnija ekipa. Sretni smo i ponosni na ovaj veliki uspjeh, a posebno nam je drago da se natjecanje prvi put odvija na domaćem terenu", izjavio je Marjan Turković.

Dvanaesto Europsko rukometno prvenstvo gluhih se po prvi put u povijesti održalo u Zagrebu. Natjecanje se odvijalo po kružnom bod sustavu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider