Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svaka čast

Iznenađenje na slavnoj utrci: Debitant došao do prve pobjede u životu

Za 27-godišnjeg nizozemskog biciklista ovo je prva etapna pobjeda u debiju na Grand Tour utrkama, a do nje je stigao iz skupine sedmorice "bjegunaca" koji su se od glavnine odvojili odmah na početku etape u kišom okupanoj Bielli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemac Taco van der Hoorn (Intermarche-Wanty-Gobert) iznenađujući je pobjednik treće etape Gira d'Italia, vožene u ponedjeljak od Bielle do Canalea u dužini od 190 kilometara.

Za 27-godišnjeg nizozemskog biciklista ovo je prva etapna pobjeda u debiju na Grand Tour utrkama, a do nje je stigao iz skupine sedmorice "bjegunaca" koji su se od glavnine odvojili odmah na početku etape u kišom okupanoj Bielli te u prvih 60 km etape stvorili gotovo šest minuta prednosti.

Kako su se biciklisti približavali cilju, tako je prednost vodeće skupine kopnila, a i broj "bjegunaca" se smanjivao. Na 17 km prije cilje odvojili su se Švicarac Simon Pellaud (Androni Giocattoli-Sidermec) i Taco van der Hoorn. Nizozemac je pratio Švicarca i nešto manje od devet km prije cilja odlučio napasti. Pellaud to nije mogao pratiti i Van der Hoorn je ostao sam u borbi s glavnom skupinom. Iako je a pet km prije kraja etape njegova prednost pala na manje od minute, Nizozemac je izdržao i u nevjerici prvi prošao ciljem, dok su se iza njegovih leđa događao sprint za preostala dva mjesta na pobjedničkom postolju.

U njemu je Talijan Davide Cimolai (Israel Start-up Nation) nadmašio Slovaka Petera Sagana (Bora-Hansgrohe), a do cilja su stigli s četiri sekunde zaostatka za pobjednikom, kao i glavna skupina vozača u kojoj je bio i vodeći u ukupnom redoslijedu Talijan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) koji je zadržao ružičastu majicu.

Ganna sada ima 16 sekundi prednosti pred Norvežaninom Tobiasom Fossom (Jumbo-Visma), a 20 sekundi zaostaju Belgijac Remco Evenepoel i Portugalac Joao Almeida, obojica članovi momčadi Deceuninck-QuickStep.

U utorak će biciklisti voziti četvrtu etapu, dužine 187 km, od Piacenze do Sestole, s tri kategorizirana uspona u drugom, brdovitom dijelu dionice, što će ponovno biti prilika za bicikliste spremne na bijeg, one koji su sposobni pobjeđivati u jednodnevnim klasicima ili za napad nekog od favorita za ukupnu pobjedu.

Giro d'Italia, 3. etapa (Biella - Canale, 190 km)

1. Taco van der Hoorn (Niz/Intermarche-Wanty-Gobert) 4:21:29 sati
2. Davide Cimolai (Ita/Israel Start-up Nation) +0:04
3. Peter Sagan (Slk/Bora-Hansgrohe) "
4. Elia Viviani (Ita/Cofidis) "
5. Patrick Bevin (NZ/Israel Start-up Nation) "
6. Gianni Vermeersch (Bel/Alpecin-Fenix) "
7. Fernando Gaviria (Kol/UAE Team Emirates) "
8. Alberto Bettiol (Ita/EF Education) "
9. Stefano Oldani (Ita/Lotto-Soudal) "
10. Jacopo Mosca (Ita/Trek-Segafredo) "
...

Ukupni poredak:

1. Filippo Ganna (Ita/Ineos Grenadiers) 8:51:26 sati
2. Tobias Foss (Nor/Jumbo-Visma) +0:16
3. Remco Evenepoel (Bel/Deceuninck-QuickStep) +0:20
4. Joao Almeida (Por/Deceuninck-QuickStep) +0:20
5. Remi Cavagna (Fra/Deceuninck-QuickStep) +0:21
6. Gianni Moscon (Ita/Ineos Grenadiers) +0:26
7. Aleksandr Vlasov (Rus/Astana) +0:27
8. Alberto Bettiol (Ita/EF Education) +0:29
9. Jonathan Castroviejo (Špa/INEOS Grenadiers) +0:30
10. Diego Ulissi (Ita/UAE Team Emirates) +0:32
...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider