Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
OPET VAR

Kakav kaos u slalomu: Grčki skijaš pobijedio pa mu nakon 30 minuta oduzeli pobjedu

Od trojice hrvatskih skijaša koji su osvojili bodove, najbolji plasman zauzeo je Samuel Kolega osvojivši 11. mjesto

AJ Ginnis (Foto: Afp)

Tek pola sata nakon što je završio slalom u američkom Palisades Tahoeu doznali smo i ime pobjednika devetog slaloma Svjetskog kupa skijaša.

Premda je Grk AJ Ginnis imao najbolje vrijeme slaloma, na koncu je ipak diskvalificiran zbog pogrešnog prolaza jednih vrata, a pobjednikom je proglašen Norvežanin Alexander Steen Olsen.

Vijećanje je trajalo oko pola sata, vrtjela se snimka sporne situacije, međutim zbog jakog snijega, slabe vidljivosti i lošeg kuta kamere, nije bilo lako donijeti odluku. Na koncu je vodstvo utrke ipak diskvalificiralo svjetskog slalomskog doprvaka, a prvi put u karijeri u Svjetskom kupu pobijedio je 21-godišnji Norvežanin Olsen, svjetski juniorski prvak u slalomu i veleslalomu prošle godine.

Norvežanin Timon Haugan bio je drugi s pet stotinki sekunde zaostatka, dok su treće mjesto podijelili Francuz Clement Noel i Bugarin Albert Popov.

Mindaugas Nikoličius Navijači Hajduka žestoko napali Nikoličiusa: "Koštat će te ova fotografija i taj prijelazni rok" divider

Noel je nakon prve vožnje bio prvi, no u drugom nastup po bitno težim uvjetima nije uspio zadržati vrh poretka. Identično vrijeme kao i Noel imao je i Bugarin Albert Popov, koji je nakon prve vožnje bio 25., ali se najboljim rezultatom druge vožnje probio na postolje.

Od trojice hrvatskih skijaša koji su osvojili bodove, najbolji plasman zauzeo je Samuel Kolega osvojivši 11. mjesto s 0.60 sekunde zaostatka. Kolega je nakon prve vožnje bio na 22. mjestu, a u drugom nastupu popravio je svoj plasman za 11 stepenica.

Filip Zubčić osvojio je 20. mjesto sa 1.19 sekunde zaostatka, nakon što je u prvoj vožnji bio na 26. mjestu, dok je Istok Rodeš nakon 14. mjesta u prvoj vožnji drugim nastupom pao na 22. poziciju sa 1.42 sekunde minusa.

Navijači Hajduka VIDEO Navijači Hajduka zapeli u snijegu pa navijali goli do pasa divider

Bez druge vožnje ostao je Matej Vodović na 34. mjestu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Švicarac Marco Odermatt s 1466 bodova, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde drugi je s 1080 bodova, a treći je Norvežanin Henrik Kristoffersen s 874 boda. Zubčić je 26. s 228 bodova, Kolega drži 65. poziciju sa 91 bodom, a Rodeš je 117. s 25 bodova.

U poretku slalomaša vodi Norvežanin Lucas Braathen s 466 bodova ispred Kristoffersena koji ima 434 boda te Švicarca Daniela Yulea s 401 bodom.

Kolega je 24. (91), Zubčić na 27. mjestu (76), a Rodeš na 40. mjestu (25).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider