Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
odlični rezultati

Đerek, Srbić i Ude u finalu Svjetskog gimnastičkog kupa u Bakuu

Hrvatski gimastičari ostvarili su odlične rezultate u kvalifikacijama svojih najjačih sprava.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana Đerek, Tin Srbić i Filip Ude plasirali su se u finala Svjetskog gimnastičkog kupa u Bakuu nakon što su ostvarili odlične rezultate u kvalifikacijama svojih najjačih sprava u petak.

Prvo ovosezonsko finale na svom prvom kupu u 2019. godini izborila je Ana Đerek koja je u kvalifikacijama partera zauzela osmo mjesto s ocjenom 12.833 te će se u nedjelju boriti za odličja Svjetskog kupa na kojemu je prošle godine osvojila zlato. Prva je bila Talijanka Lara Mori (13.633), na drugo se mjesto pozicionirala Amerikanka Jade Carey (13.600), dok je treća bila još jedna Talijanka Vanessa Ferrari (13.533). Ana Đerek nastupila je i u kvalifikacijama grede gdje se plasirala na 12. mjesto (11.700).

"Parterom sam posebno zadovoljna jer je, eto, prvo natjecanje, a malo sam i bolesna. Ovdje je stvarno jaka konkurencija, a uspjela sam ući u finale, i to kao osma, što je meni osobno i najslađe! Super sam zadovoljna i s gredom čak, na kojoj sam, iako sam pala, 12.", osvrt je Đerek na kvalifikacije.

Svoje drugo finale ove sezone izborio je ponajbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić. On je u kvalifikacijama preče osvojio visokih 14.400 bodova i zauzeo drugu poziciju. Prvi je bio Japanac Hidetaka Miyachi (14.566), dok se iza Srbića pozicionirao Australac Mitchell Morgans (14.233). Preču je u Bakuu radio i naš, ponajprije konjaš, Filip Ude koji je zaradio 12.366 bodova te natjecanje na toj spravi završio kao 21.

Za dobre vijesti zaslužna je Udeova najjača sprava konj s hvataljkama, na kojoj je ostvario četvrti rezultat te se s ocjenom 14.566 plasirao u finale.

"S konjem sam danas super zadovoljan! Napravio sam malo slabiju vježbu nego što sam planirao, borio sam se i nekako mi je bilo dosta teško… Kao da sam 'čupao' sve elemente. Na kraju sam uspio super napraviti cijelu vježbu i moram biti zadovoljan. U finalu mislim da ću raditi 6.0, 6.1 vježbu, bez Busnarija, i očekujem, a i želim samo da vježbu napravim od početka do kraja", izjavio je Ude.

Naš drugi konjaš Robert Seligman ovoga je puta bio nešto dalje od finala, on je za svoju vježbu ocjenjen sa 12.900, što je danas bilo dovoljno za 22. mjesto. Prvo mjesto ove discipline osvojio je Japanac Kaito Imabayashi (14.866), drugo Švicarac Oliver Hegi (14.708), a treće Iranac Saeedreza Keikha (14.700).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider