Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''Cilj je titula''

Gaćina i Pucar osvojili Talijanski kup

Andrej Gaćina i Tomislav Pucar mogu se pohvaliti još jednim trofejom u karijeri.

Andrej Gaćina i Tomislav Pucar osvojili Talijanski kup (Foto: HTS)

Hrvatski reprezentativci, nastupajući za Apuaniju Carraru, osvojili su Talijanski kup nakon što su u finalu s 3:1 bili bolji od Messine.

Prvi meč bitno je pomogao našim stolnotenisačima jer su Tomislav Pucar i Mihai Bobocica nakon vrlo neizvjesne borbe s 3:2 svladali Mattea Muttija i Joaoa Monteira, i to u odlučujućem poenu kod 5:5.

Gaćina se lako obračunao s Leonardom Muttijem (3:0) za 2:0, a Messina je smanjila preko Mattea Muttija, koji je s 3:1 bio bolji od Bobocice. Ipak, tu je bio kraj nadanjima za Messinu jer je Pucar totalno nadigrao Leonarda Muttija i osigurao prvi trofej u novom klubu.

Gaćina je po tom pitanju nešto trofejniji jer je i lani igrao za Talijane. U prošloj sezoni Apuania je osvojila čak tri trofeja (Talijanski kup, Superkup i Europski kup), dok im je jedino izmaknula titula prvaka Italije.

''Prvi meč je bio vrlo neizvjestan, a na kraju je super ispalo s obzirom na pobjedu i dobar start. To možda nije bio odlučujući susret, ali je svakako usmjerio tijek meča. Da to nismo dobili, vjerojatno bih ja igrao odlučujući susret s Monteirom, a riječ je o nezgodnom igraču. Ove sezone glavni je cilj titula prvaka, to nam je jedino izmaknulo lani, iako je bila idealna sezona. No, trenutačno prvo slijedi dvoboj u Superkupu, krajem ožujka igramo s Messinom, i to kod njih'', istaknuo je Gaćina.

APUANIA CARRARA - TOP SPIN MESSINA WATCHES TOGETHER 3:1

  • Mihai Bobocica/Tomislav Pucar - Matteo Mutti/Joao Monteiro 3-2 (17-15, 5-11, 11-8, 11-13, 6-5)
  • Andrej Gaćina - Leonardo Mutti 3-0 (11-7, 11-5, 11-4)
  • Mihai Bobocica - Matteo Mutti 1-3 (4-11, 11-6, 6-11, 5-11)
  • Tomislav Pucar - Leonardo Mutti 3-0 (11-7, 11-5, 11-9)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider