Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ušao u top 5

Franko Grgić nominiran za najboljeg mladog europskog sportaša

Mladi hrvatski plivač, 16-godišnji Franko Grgić, koji je na ovogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu osvojio dvije zlatne medalje na 800 i 1500 metara, izabran je među pet finalista za Nagradu Piotr Nurowski, koju će u četvrtak po deveti put tijekom godišnjeg skupštinskog zasjedanja dodijeliti Europski olimpijski odbori (EOO).

Franko Grgić (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Dobitnik ovogodišnje nagrade bit će izabran na samom kraju dvodnevne 48. glavne skupštine EOO-a u Varšavi, nakon prezentacije petero finalnih kandidata, kada će članovi skupštine izravnim glasovanjem odlučiti o najboljem europskom mladom sportašu/sportašici u 2019. godini.

I sama nominacija Franka Grgića u Top 5 mladih sportaša Starog kontinenta veliko je postignuće i iznimna čast, kako za našeg plivača, tako i za hrvatski sport, jer je pravo nominacije imalo svih 50 članica EOO-a.

Najboljeg hrvatskog mladog sportaša i najveću mušku nadu našeg sporta u 2019. godini te evidentnog olimpijskog kandidata za OI U Tokiju u dvije discipline (800 i 1500 m), za Nagradu Piotr Nurowski nominirao je početkom rujna Hrvatski olimpijski odbor.

Kako se veliki engleski klub sjurio u provaliju: Imaju titula kao City i Chelsea, a tavore u trećoj ligi Navijač Sunderlanda (Foto: Richard Sellers/Press Association/PIXSELL) Sunderland (Foto: Richard Sellers/Press Association/PIXSELL) Sunderland (Foto: Richard Sellers/Press Association/PIXSELL) +4 Navijači Sunderlanda (Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider