Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
za dnevnik nove tv

EKSKLUZIVNO Hrvatska plivačka senzacija Franko Grgić: "Ništa nije neočekivano i iznenađujuće"

Svjetski juniorski prvak u plivanju na 800 i 1500 metara Franko Grgić bio je gost Dnevnika Nove TV.

Franko Grgić u Dnevniku Nove TV

Hrvatska juniorska plivačka ekspedicija se u ponedjeljak vratila iz Budimpešte i zaustavila u Zagrebu, gdje je novi svjetski juniorski rekorder na 1500 metara (14:46.09 minuta) i europski juniorski rekorder na 800 metara (7:45.92 minuta) Franko Grgić bio gost Dnevnika Nove TV.

Grgić je u Budimpešti plivao čak 10.46 sekundi brže od svog dosadašnjeg najboljeg rezultata na 1500 metara koji je ujedno bio i hrvatski nacionalni rekord, dok je svjetski juniorski rekord popravio za više od pet i pol sekundi. Koliko je bio dominantan u Budimpešti pokazuje i prednost od 13.10 sekundi ispred srebrnog Australca Thomasa Neilla, odnosno 19.08 sekundi ispred brončanog Rusa Ilje Sibirceva.

S vremenom ostvarenim u Budimpešti Grgić bi zauzeo šesto mjesto u finalu ovogodišnjeg seniorskog SP-a koje je održano prošlog mjeseca u Gwangjuu.

Marin Mogić, sparing partner Franka Grgića, je prije natjecanja podijelio jedan emotivan post "osvojit će zlata u Budumpešti."

"Nisam mogao vjerovati da će tako nešto napisati, jer riječi koje je napisao su me dotaknule da mi je izmamio suze na oči. Znam koliko vjeruje u mene i koliko ja u njega. Najbolji smo prijatelji", rekao je Franko.

"Shvatio sam da imam dijamanta kada se uhvatio ozbiljnog posla i svojim redom pobijedio svoj talent. Predispozicije su jako bitne, ali ne možemo ih razvit bez rada."

S rezultatom koji je ostvario u Budimpešti Franko bi na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine uvjerljivo osvojio zlato, dok bi na svim idućim igrama bio u Top 5 plivača u finalu. Nitko nije bio toliko dobar sa 16 godina. Koliko je to zastrašujuće?

"Ne plašim se sam sebe. Spremali smo se za ovo. Nijedan naš rezultat nije neočekivani. Sve smo vježbali i izradili do detalja."

Koja su očekivanja u Tokiju na Olimpijskim igrama?

"Imam velika očekivanja. Ne idem gledati grad. Idem odraditi najbolje što mogu i pokazat se u velikom svjetlu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider